Twee laureaten in één klap winnen Vredesprijs…

Het comité Werken aan de Vrede heeft naar aanleiding van Wereldgezondheidsdag, 7 april, een Vredesprijs uitgereikt aan twee nieuwe laureaten. Ilse De Wolf, verpleegster, en Hannes D’Hauwers, student lichamelijke opvoeding, staan symbool voor iedereen die ver van de schijnwerpers elke werkdag opnieuw met toewijding zorg draagt voor het ‘mens-zijn in coronatijden’. “Met deze eerbetuiging willen we alle zorgverleners een hart onder de riem steken. We kunnen hun tomeloze inzet niet genoeg waarderen, zeker nu voor de derde keer in een jaar tijd het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft toenemen en ze opnieuw het water tot aan de lippen zien stijgen”, dixit Stefaan Van den Abbeele (Vredeshuis Aalst).

Vorig jaar deze tijd ging Ilse De Wolf spontaan meedraaien op de spoeddienst van het OLV-ziekenhuis. Ze verkoos haar paasvakantie te spenderen aan het helpen opvangen van de eerste overrompeling door coronapatiënten. Ook de maanden daarop sprong ze bij als de nood hoog was. “Vóór ik docente verpleegkunde in het SAI werd, werkte ik 15 jaar lang op de spoeddienst. Nu ik weer in de bres sprong, realiseerde ik mij dat mijn hart toch vooral in de actie en in de verpleging zelf ligt”. Vandaar ook dat zij na 10 jaar lesgeven het onderwijs verlaten heeft en sinds 1 februari opnieuw op de spoeddienst werkt.

Hannes D’Hauwers liep tijdens de eerste coronacrisis stage in het revalidatiecentrum van het OLV-ziekenhuis en zorgde voor de sportieve begeleiding van een groepje kankerpatiënten tijdens hun behandeling. Ondanks het feit dat zijn stageperiode doorkruist werd door de eerste lockdown, voelde hij zich zowaar geroepen om de groep in beweging te brengen en te houden. “Hij stelde spontaan en volkomen belangeloos voor om online fitness-lessen te geven omdat voldoende bewegen bevorderend is voor ons herstel. Vanuit de garage van zijn mama maakte hij opnames die wij live konden meedoen via Zoom, en die we nu achteraf nog steeds kunnen bekijken via Youtube”, dixit Inge De Vriendt.

Beide laureaten illustreren het belang van een uitgebreide gezondheidszorg en van gedreven personeel met een groot hart voor de patiënten. Beide winnaars hebben bovendien niet alleen hun verantwoordelijkheid opgenomen maar hebben ook hun hart gevolgd dat klopt voor mensen die sukkelen met hun gezondheid. Wat leidde tot een bewuste carrièreswitch en tot een fantastische stage.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *