Cultuur

Welkom op de pagina cultuur

Honderden kaarsen toverden kerk van Vlierzele om tot een feeërieke omgeving tijdens optreden van quintet ensemble…

Redactie : 24 februari 2024 : Cultuur

Gisteravond werd in de Sint-Fledericuskerk van Vlierzele het topmusici van het Roeland Hendrikx Ensemble gebracht. Het tet bracht een aantrekkelijk concertprogramma dat de 100-tal meer »

Reageer»

Theater Barbara speelt Antigone…

Redactie : 24 februari 2024 : Cultuur

Hoewel de tekst van Antigone door Sophocles meer dan 2.000 jaar geleden werd geschreven, is het verhaal vandaag jammer genoeg nog altijd brandend actueel. Dankzij de meer »

Reageer»

Schooltoneel SJC brengt ‘Shakespeare into the multiverse’…

Redactie : 23 februari 2024 : Cultuur

Wat als je alle tragedies van Shakespeare in een A.I.-systeem giet en aan deze artificiële intelligentie overlaat wat er met de personages gebeurt? Wordt Romeo dan verliefd op meer »

Reageer»

Leedse vreugd in deugd brengt ‘Van kwaad naar erger’…

Redactie : 23 februari 2024 : Cultuur

De Leedse toneelvereniging ‘Vreugd in Deugd’ brengt op zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart telkens om 20.00 uur het komische toneelstuk ‘Van kwaad naar erger’. De voorstellingen meer »

Reageer»

Carnaval Lieje, ‘ ligt jouw carnavalsoutfit al klaar?’…

Redactie : 22 februari 2024 : Cultuur

Elk jaar, 2 weken na carnaval Aalst, en één week na carnaval Lede en Ninove, trekken de Denderleeuwse carnavalsverenigingen de straat op. Gewapend in hun mooiste kostuums, met meer »

Reageer»

Den Dries en Houtem maken zich op voor Bacchus…

Redactie : 20 februari 2024 : Cultuur

Het eerste weekend van maart staat in Sint-Lievens-Houtem en zeker in de wijk op ‘den Dries’, traditioneel helemaal in het teken van de Bacchusviering, het Houtemse carnavalsfeest! Het meer »

Reageer»

De winnaars van de 72ste Leedse carnavalsstoet zijn bekend…

Redactie : 20 februari 2024 : Cultuur

Het doek is gevallen over het carnavalsfeest in Lede. Met de prijsuitreiking en de popverbranding werd de 72ste carnavalstoet in eer afgesloten. Vooraleer het definitieve einde er was meer »

Reageer»

Torengalm speelt De bloemen, de vogels, de gruwel…

Redactie : 20 februari 2024 : Cultuur

De Herzeelse toneelgroep Torengalm brengt tijdens het voorjaar De bloemen, de vogels, de gruwel… op 22,23 en 24 maart 2024. Een echtpaar van middelbare leeftijd woont al jaren in meer »

Reageer»

‘De Zjielen’ en ‘De Foesjeleers’ zijn de beste groepen in de Roze zondagstrein 2024 in Ninove…

Redactie : 19 februari 2024 : Cultuur

Gisteren reed in Ninove de Roze zondagstrein uit met zo’n goeie veertig-tal vaste groepen, en nog tal van losse groepen die zorgden voor het peper en zaat. Het viel al meteen op meer »

Reageer»

Toeschouwers trotseren regen en wind, en genieten van de kleurrijke Leedse carnavalstoet…

Redactie : 19 februari 2024 : Cultuur

De 72ste carnavalstoet die door de Leedse straten trok gistermiddag moest ondanks de prachtige en kleurrijke stoet, af en toe fikse regenbuien weerstaan. Toch deerde dat de vele kijklustigen niet. meer »

Reageer»

Reacties zijn gesloten.