Cultuur

Welkom op de pagina cultuur

Beleef het Carnaval ‘Immaterieel Cultureel Erfgoed’ in stijl…

Redactie : 19 januari 2019 : Cultuur

Op 3 maart 2019 barst het ultieme volksfeest, Aalst Carnaval, opnieuw los. Een uniek spektakel dat niet alleen de Aalstenaars zelf beroert, maar ook duizenden toeristen naar meer »

Reageer»

Toer der Torens houdt laatste keer halt in Voorde…

Redactie : 17 januari 2019 : Cultuur

De voorbije maanden trok het stadsbestuur van Ninove met het project ‘Toer der Torens’ naar enkele van zijn deelgemeenten. Op 19 en 20 januari pakt de ‘Toer der Torens’ voor een laatste keer uit in de parochiekerk van Voorde. ‘Toer der Torens’ toerde vooral meer »

Reageer»

Bekendmaking 4 Heemskinderen ‘Ros Balatum’ Aalst…

Redactie : 17 januari 2019 : Cultuur

Aanstaande zaterdag zal Prins Alex 2018 van Aalst zijn afscheidsbal organiseren in de zaal van het Forum aan de Albrechtlaan. Het afscheidsfeest van de Prins carnaval in Oilsjt, gaat al jaren gepaard meer »

Reageer»

Tentoonstelling fotokring FOCUS in bib van Geraardsbergen…

Redactie : 15 januari 2019 : Cultuur

Tot eind februari loopt in de bibliotheek van Geraardsbergen een fototentoonstelling van 5 leden van fotokring FOCUS. Fotokring FOCUS werd in 1948 opgericht door een aantal enthousiaste meer »

Reageer»

Carnavalsaffiche Aalst 2019 plechtig voorgesteld aan de pers…

Redactie : 15 januari 2019 : Cultuur

Deze ochtend vond onder massale belangstelling de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2019. Hét moment waar iedereen naar uitkeek was uiteraard de onthulling van de carnaval meer »

Reageer»

Varkenskopverkoop tijdens Sint-Antoniuskermis in Iddergem…

Redactie : 15 januari 2019 : Cultuur

Tijdens het komende weekend is het opnieuw verzamelen geblazen op het Dorpsplein van Iddergem. De Tovenaars (bijnaam inwoners Iddergem), zo’n 2500, zijn voorbereidt op alweer meer »

Reageer»

Ilse Uyttersprot (CD&V) is fier op Carnaval Oilsjt…

Redactie : 14 januari 2019 : Cultuur

Schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) was twaalf jaar lang bevoegd voor de organisatie van Aalst Carnaval, eerst als burgemeester en vervolgens als schepen van Evenementen. Dat UNESCO het grootste meer »

Reageer»

Kerstboomverbranding op Dr.Hemerijckxplein in Ninove…

Redactie : 11 januari 2019 : Cultuur

Morgen zaterdag 12 januari zijn er in onze regio her en der Nieuwjaars recepties. In de stad Ninove maakt men van de nood een deugd, en heft men het glas tijdens een kerstboomverbranding. meer »

Reageer»

Marijke De Bisschop als gastverteller tijdens ‘Toast Literair’…

Redactie : 11 januari 2019 : Cultuur

Op zondag 20 januari aanstaande ontvangt het Davidsfonds van Denderwindeke Marijke De Bisschop. Er zal tijdens de vieringen van ‘Toast Literair’ niet alleen geklonken worden op het meer »

Reageer»

Lucas Van den Eynde vertolkt hoofdrol in #M…

Redactie : 9 januari 2019 : Cultuur

Lede heeft een rijk verleden, de plaats waar al meer dan 600 jaar een processie door de straten trekt, een plek die is uitgegroeid tot vertrouwd bedevaartsoord en waar De Zoete Nood Gods waakt over zijn meer »

Reageer»

Reacties zijn gesloten.