Cultuur

Welkom op de pagina cultuur

Pop op Grote Markt tijdens laatste dag van Carnaval in brand…

Redactie : 25 februari 2020 : Cultuur

Het heeft wat voeten in de aarde gehad om de intussen kletsnatte pop, die voor een groot deel bestond uit hout, in brand te krijgen tijdens de Popverbranding op de Grote Markt in Aalst. meer »

Reageer»

Possensje, Krejeis, en Schoitkitten winnaars Carnaval Aalst…

Redactie : 25 februari 2020 : Cultuur

Possensje, Krejeis, en De Schoitkitten kapen de drie eerste prijzen weg tijdens de 92ste Carnavalstoet van zondag 23 februari. Bij de grote groepen wint Possensje. Op de tweede plaats eindigt Beschomt, en meer »

Reageer»

Kleine groep Nieje wint de prijs van de groene jury…

Redactie : 24 februari 2020 : Cultuur

Nieje, nummer 1 in de stoet een nieuwe groep wint de prijs voor het gebruik van duurzame materialen. Groen reikt dit jaar voor de 19e maal de prijs uit. “We willen groepen die ecologische materialen gebruiken of meer »

Reageer»

Bekijk de 92ste Carnavalstoet van Aalst via live-stream…

Redactie : 23 februari 2020 : Cultuur

Om 14.00 uur vertrekt in Aalst de 92ste Carnavalstoet vanop de Pierre Corneliskaai. Het Carnaval van Oilsjt heeft dit jaar te kampen met minder gunstige weersomstandigheden meer »

Reageer»

92ste Carnavalstoet rijdt uit met één uur vertraging…

Redactie : 23 februari 2020 : Cultuur

Gezien de weersomstandigheden heeft de stad Aalst in overleg met de veiligheidscel die bestaat uit burgemeester, politie, en brandweer beslist om de stoet een uur later te laten starten. In plaats van om 13.00 uur zal de stoet meer »

Reageer»

Aalst Carnaval 2020 staat voor de deur…

Redactie : 22 februari 2020 : Cultuur

Op zondag 23 februari om 13.00 uur vertrekt de 92ste carnavalstoet op het Statieplein van Aalst. 71 ingeschreven en 188 losse groepen zorgen urenlang voor een kleurrijk en meer »

Reageer»

The Great Belgian Songbook brengt Belpop Classics…

Redactie : 22 februari 2020 : Cultuur

Naar het voorbeeld van The Great American Songbook besloot trompettist Jo Hermans een variant uit eigen land te creëren: The Great Belgian Songbook! Samen met David Thomaere, Jean-François meer »

Reageer»

Techno Power Belgische primeur op Geraardsbergse foor…

Redactie : 21 februari 2020 : Cultuur

Niet alleen in Aalst kan je momenteel tientallen attracties zien staan op de Winterfoor, ook Geraardsbergen waar dit weekend de Krakelingenstoet doorgaat, mag met trots melden dat meer »

Reageer»

Prins en Prinses der Senioren Ninove zijn Hans en Dorothy…

Redactie : 17 februari 2020 : Cultuur

De dag na de bekendmaking van de nieuwe Prins Carnaval Ninof, maakt men er in de Wortelstad Ninove een jaarlijkse traditie van om ook een Prins en Prinses der Senioren te kiezen. Dit gebeurt niet door meer »

Reageer»

Davy De Vits is 60ste Prins Carnaval Ninove…

Redactie : 16 februari 2020 : Cultuur

In een goed gevulde zaal Cloë-eventhal is zaterdag jongstleden de 60-ste Prins carnaval Ninof voorgesteld. Het is deze keer de 37-jarige Davy De Vits die door de voorzitter van de meer »

Reageer»

Reacties zijn gesloten.