Ninove herbevestigt de titel van FairTradeGemeente…

Ninove blijft ook in het jaar 2021 zijn titel van FairTradeGemeente behouden! De titel FairTradeGemeente is een titel die aangeeft dat de gemeente én haar inwoners eerlijke handel en duurzame landbouw een warm hart toedragen en er ook effectief werk van maken. Fair-O-meter meet het engagement. Net als vorig jaar kregen ook dit jaar Vlaamse steden en gemeenten de kans om hun engagement rond eerlijke handel kenbaar te maken. Dit jaar gebeurde dat door het invullen van de Fair-O-Meter, die nagaat hoe steden en gemeenten hun engagement als FairTradeGemeente nakomen.

Met de Fair-O-Meter worden scores gegeven op de volgende criteria: een geëngageerd gemeentebestuur, deelnemende winkels en horeca, deelnemende scholen, bedrijven en organisaties en aandacht voor lokale en duurzame voeding.  Ook communicatie en media en de werking van de trekkersgroep werden ingecalculeerd.

Ninove doet eerlijke aankopen, de stad heeft het best gescoord op lokale en duurzame voeding onder andere door de aankoop van fairtrade koffie en thee.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *