Nieuws

Welkom op de pagina nieuws

Aantal studeerplekken in bib Denderleeuw wordt gelimiteerd…

Redactie : 19 juni 2024 : Nieuws

Het aantal studeerplekken in de bibliotheek van Denderleeuw wordt tijdens de huidige examenperiode gelimiteerd tot maximum 16 plekken. “Onze bibliotheek krijgt deze examenperiode heel meer »

Reageer»

Deruit roept op tot Aalsterse jeugdinitiatieven…

Redactie : 19 juni 2024 : Nieuws

Jongeren tussen 16 en 30 jaar kunnen tot 10 augustus hun creatieve ideeën en projecten indienen om deze, met een duwtje in de rug, waar te maken. Naast coaching en begeleiding, staan meer »

Reageer»

De Lijn gaat verloren voorwerpen aan huis laten afleveren…

Redactie : 19 juni 2024 : Nieuws

Vanaf deze maand maakt De Lijn het terugvinden van verloren voorwerpen eenvoudiger dan ooit met een nieuw online platform. Bij De Lijn worden er elk jaar zo’n 40.000 voorwerpen meer »

Reageer»

Provincie zet partners fietsbeleid in bloemetjes op Oost-Vlaams Fietsfeest…

Redactie : 19 juni 2024 : Nieuws

In 2024 vieren de fietssnelwegen hun tiende verjaardag. In Oost-Vlaanderen moet de volledige realisatie van het netwerk van fietssnelwegen haalbaar zijn tegen 2040. Die wens drukte de meer »

Reageer»

Aanvraag voor het plaatsen van windturbines voor de helft goedgekeurd door de Vlaamse Regering…

Redactie : 18 juni 2024 : Nieuws

Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir verleent een omgevingsvergunning voor het plaatsen van één windturbine door de netbeheerder Engie. De Vlaamse regering besliste om op meer »

Reageer»

Erfgoedredders laat Haaltertse kinderen erfgoed ontdekken…

Redactie : 18 juni 2024 : Nieuws

222 schoolkinderen van drie scholen in Haaltert beleefden op 18 juni een grote dag. Ze namen het afgelopen schooljaar deel aan het traject Erfgoedredders en werden hiervoor beloond meer »

Reageer»

Studiedag Toren-Breed in teken van herbestemming kerken…

Redactie : 18 juni 2024 : Nieuws

Op maandag 17 juni was een honderdtal geïnteresseerden aanwezig in het Provinciehuis op de afsluitende studiedag van het project Toren-Breed. Toren-Breed is een plattelands-project om de meer »

Reageer»

Bouwdossier Cores Immerzeele door stad tijdelijk ingetrokken…

Redactie : 18 juni 2024 : Nieuws

Schepen van Ruimtelijke Ordening Maarten Blommaert (N-VA) heeft na overleg met Cores geadviseerd het dossier in te trekken. “Ik beloof dit bouwdossier grondig te bekijken samen met meer »

Reageer»

Fotowedstrijd Wiki loves Denderland wil het erfgoed van de regio in de kijker zetten…

Redactie : 17 juni 2024 : Nieuws

Erfgoedcel Denderland organiseert een regionale fotowedstrijd als onderdeel van Wiki loves Heritage en de internationale wedstrijd Wiki loves Monuments. Stuur je beste foto’s van meer »

Reageer»

De 21ste Livinustocht pakt uit met nieuwigheden en belooft weer een succes te worden…

Redactie : 17 juni 2024 : Nieuws

Op zondag 30 juni gaat voor de 21ste keer de Livinustocht door. Deze historische wandeltocht in lijn start in Gent en eindigt 35 km verder in Sint-Lievens-Houtem. Dankzij drie meer »

Reageer»

Reacties zijn gesloten.