Politiek

Welkom op de pagina politiek

CD&V-Aalst vraagt bestuur werk te maken van dorpspunten…

Redactie : 17 september 2021 : Politiek

De post bouwt haar kantorennetwerk af, de banken bouwen hun netwerk af, betaalautomaten verdwijnen uit het straatbeeld, de stadsdiensten centraliseren hun dienstverlening meer »

Reageer»

Huguette Van Medegael zetelt verder als onafhankelijke…

Redactie : 17 september 2021 : Politiek

Het botert niet goed binnen de partij Vooruit in Aalst. In een persbericht laat Huguette Van Medegael aan onze redactie weten niet meer met de partij Vooruit te meer »

Reageer»

Lien Gees geeft de fakkel door aan Filip Van de Winkel CD&V…

Redactie : 27 augustus 2021 : Politiek

Binnen de Aalsterse CD&V-fractie staan er verschuivingen op de agenda. Lien Gees stopt in oktober als gemeenteraadslid voor de partij, waardoor Filip Van de Winkel de fakkel overneemt. meer »

Reageer»

Groen wil betonstop in overstromingsgevoelige gebieden…

Redactie : 6 augustus 2021 : Nieuws, Politiek

De recente overstromingen in Wallonië hebben heel wat mensen doen nadenken. Menig inwoner van Geraardsbergen zal zich de vraag gesteld hebben wat de gevolgen zouden zijn meer »

Reageer»

Reactie op persbericht Groen i.v.m. onthardingsmaatregelen…

Redactie : 4 augustus 2021 : Politiek

De stad Aalst is sinds de jaren ’80 bezig met een lange termijnplan op valk van rioleringen en waterbeheer. Als Vlaams Volksvertegenwoordiger en politicus die zich bewust is meer »

Reageer»

Groen vraagt maatregelen om watersnood te voorkomen…

Redactie : 4 augustus 2021 : Politiek

Oppositiepartij Groen vraagt dat Aalst nog deze legislatuur middelen vrij maakt om Aalst voor te bereiden op overvloedige neerslag en droogte die het gevolg zijn van de klimaat meer »

Reageer»

De Padt reageert op beschuldigingen vanwege N-VA…

Redactie : 7 juli 2021 : Politiek

Volgens Guido De Padt (Open Vld) maakte N-VA Geraardsbergen een rekenfoutje.  Sinds 2020 moet het lokaal bestuur een geïntegreerde jaarrekening opmaken. Dit wil zeggen dat meer »

Reageer»

Geraardsbergse stadsschuld gestegen volgens N-VA…

Redactie : 7 juli 2021 : Politiek

De stadsschuld in de stad Geraardsbergen zou gestegen van 1450 euro per inwoner in 2018, naar 2013 euro per inwoner in 2020 vlogens N-VA Geraardsbergen voorzitter Gabriel Schaut. meer »

Reageer»

Groen wil meer controle op naleving van tonnagebeperking…

Redactie : 24 juni 2021 : Politiek

Groen Aalst vraagt meer actie van het stadsbestuur tot een betere naleving van de regelgeving rond  tonnagebeperking die onlangs werd ingevoerd op zijn grondgebied. De meer »

Reageer»

Gemeenteraad voor de laatste keer deze maand virtueel…

Redactie : 1 juni 2021 : Politiek

In Aalst gaat men deze maand voor de laatste keer een virtuele gemeenteraad houden. In juli en augustus zijn er geen gemeenteraden. Het klopt dat de eerste versoepelingen om meer »

Reageer»

Reacties zijn gesloten.