Politiek

Welkom op de pagina politiek

Slechts één op zeven burgemeesters is een vrouw…

Redactie : 16 januari 2021 : Politiek

Politiek blijft vooral een mannenzaak, althans dat is wat blijkt uit cijfers die Vlaams Volksvertegenwoordiger Kurt De Loor (sp.a) opvroeg. Slechts 1 burgemeester op 7 (of 14,67%) in meer »

Reageer»

STERK! wil meer controle bij toewijzing van sociale woningen…

Redactie : 13 januari 2021 : Politiek

Al vele jaren kunnen gemeenten laten onderzoeken of huurders van een sociale woning buitenlandse eigendommen bezitten. In Erpe-Mere werd dit nog nooit gedaan! STERK! meer »

1 reactie »

VB parlementslid wenst een hardere aanpak van spijbelaars…

Redactie : 5 januari 2021 : Politiek

Het Vlaams Belang parlementslid Kristof Slagmulder uit Denderleeuw wenst dat het schoolverzuim strenger zou aangepakt worden. Hij stelde hierover een schriftelijke vraag aan meer »

Reageer»

N-VA Ninove wil nu ook vrachtwagens tijdens spits weren…

Redactie : 5 januari 2021 : Politiek

Er bestaat ongerustheid bij ouders over de toename van zwaar doorgaand vrachtverkeer in het stadscentrum van Ninove. Jeroen Van Assche (N-VA bestuurslid) begrijpt meer »

Reageer»

Leerlingen middelbare scholen krijgen extra mondmaskers…

Redactie : 21 december 2020 : Politiek

Mondmaskers blijven de komende maanden een essentieel onderdeel in de strijd tegen het coronavirus. Ook middelbare scholieren moeten er verplicht een opzetten op weg naar school meer »

Reageer»

Open Vld Geraardsbergen brengt burgerkrantje over corona…

Redactie : 20 december 2020 : Politiek

Het jaar 2020 zullen we ongetwijfeld herinneren als het jaar waarin het dodelijke COVID-19 virus ons stevig in zijn greep hield, wereldwijd en zonder compassie. Het ontnam klanten en meer »

Reageer»

Ann Stevens nieuw lid van Bijzonder Comité Sociale Dienst…

Redactie : 20 december 2020 : Politiek

Ann Stevens heeft op 18 december de eed afgelegd als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD), waar zij zal zetelen voor Open VLD Geraardsbergen.  Zij volgt daarbij meer »

Reageer»

Sp.a wil dat Aalst inzet op strijd tegen menstruatie-armoede…

Redactie : 15 december 2020 : Politiek

Wie dacht dat menstruatie-armoede een ver-van-ons-bed-show was in Vlaanderen, zit er grondig naast. Uit een onderzoek van Caritas Vlaanderen blijkt dat 12% van de door hen meer »

Reageer»

Oud politicus Ghis Willems (V.D.) is komen te overlijden…

Redactie : 6 december 2020 : Politiek

Zaterdagnamiddag 5 december van dit jaar overleed in aanwezigheid van zijn gezin, Ghisleen Willems op 87-jarige leeftijd. Naast zijn carrière als advocaat was hij vooral bekend als meer »

4 reacties »

VB-fractie vragende partij om effectentaks te protesteren…

Redactie : 3 december 2020 : Politiek

De Effectentaks treft ook de lokale besturen. Daarom zal de Vlaams Belang-fractie in de gemeente Denderleeuw de gemeenteraad oproepen om hiertegen te protesteren.  Er zal ook meer »

Reageer»

Reacties zijn gesloten.