Trouwen in openlucht kan na Denderleeuw nu ook in Lede…

Tot voor kort was een burgerlijk huwelijk uitsluitend mogelijk binnen in het gemeentehuis. Maar nu kan je in Lede, nadat eerder ook al Denderleeuw het licht op groen zette, buiten huwen! De wet maakt dat mogelijk, al hangen daar wel een aantal voorwaarden aan vast. Zo moet de buitenlocatie een neutraal karakter hebben. De locatie is exclusief gebruiksrecht van het lokaal bestuur, en de locatie is openbaar. De gemeenteraad keurde vorige week het reglement, om huwelijken op buitenlocaties toe te staan, goed. Het bestuur voorziet meer dan 1 buitenlocatie, nl. het Markizaat aan het evenementenplein en het pleintje achter Huize Moens. Na de zomer komt daar ook nog het Zuiderterras aan het evenementenplein bij. Dat is momenteel nog niet mogelijk omdat het terras opnieuw wordt betegeld.

Bruidsparen die buiten willen huwen, staan zelf in voor de organisatie. Zo moeten zij bijvoorbeeld zelf een tafel en minstens 4 stoelen voorzien en na afloop van het huwelijk de locatie netjes achterlaten. “Maar dat zal de mensen zeker niet tegenhouden om op deze mooie locaties te huwen”, vertelt de ambtenaar van de burgerlijke stand. Een kleine receptie na de ceremonie is mogelijk, indien de coronamaatregelen het toelaten. Het aantal toegelaten aanwezigen blijft beperkt tot maximum 50 personen.

De kost van de viering is identiek aan de betalende huwelijksvieringen in het gemeentehuis. Op weekdagen betaal je 110 euro en op zaterdag 180 euro. Je vindt alle informatie in het bijgevoegde reglement. Nog vragen? Contacteer zeker de dienst burgerzaken op 053 60 68 10 of via burgerzaken@lede.be.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *