Radio Lede komt met eigen boekenprogramma in de ether…

Een boekenprogramma, dat is hetgeen tot nu toe nog ontbrak op de radio. In Lede zal Radio Lede samen met Jan Lievens en Jan Huib Nas die leemte opvullen. Op zondagnamiddag duiken ze in die boeken die hen raken. “Zoals wel vaker gebeurt in corona-tijd, waren Jan Lievens en ik in gesprek op Messenger”, vertelt Jan Huib Nas. “We bespraken een boek dat Jan net gelezen had, en dat hij promootte op de sociale media”. Van het een kwam het ander, en stilaan groeiden wilde plannen om een boekenprogramma op de radio te brengen.

Jan Lievens vult aan: “Wij hebben beiden een zeer verschillende achtergrond, maar het lijkt ons buitengewoon boeiend om juist vanuit dat verschil naar dezelfde boeken te kijken. We zullen dan ook iedere uitzending een boek bespreken dat we beiden gelezen hebben.”

De uitzendingen zijn thematisch opgebouwd. De boeken, de gasten en de muziek vormen een geheel. De eerste uitzending van dit boekenprogramma zal starten op zondag 7 juni om 13.00 uur op Radio Lede. Het thema tijdens die uitzending is D-Day.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *