Korpschef politiezone Erpe-Mere/Lede is tijdelijk geschorst…

Bij de lokale politie in de zone Erpe-Mere/Lede is korpschef Luk Lacaeyse al zeker voor vier maanden geschorst. De korpschef kwam onlangs in opspraak nadat het parket een onderzoek had opgestart naar afluisterpraktijken in het nieuw politiekantoor ter hoogte van de Leedsesteenweg. De politieraad en de beide burgemeesters van de politiezone behouden voorlopig wel het vertrouwen in de korpschef. De schorsing is een “tijdelijke bewarende maatregel om de sereniteit in het onderzoek te garanderen zegt Hugo De Waele, die naast voorzitter van het politiecollege ook burgemeester van Erpe-Mere is.”

Om de vier maanden te overbruggen waarin Lacaeyse geschorst is, zal commissaris Benny De Smet de functie als waarnemend korpschef in de zone op zich nemen. Zo blijft de opvolging van de taken van het geschorste korpshoofd  gegarandeerd. Burgemeester Hugo De Waele (CD&V) laat onze redactie weten niet meer te zullen reageren op verdere vragen.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Korpschef politiezone Erpe-Mere/Lede is tijdelijk geschorst…

  1. Steven schreef:

    Natuurlijk zal de burgemeester niet verder meer reageren. Is ook lid van corrupte bestuur Erpe Mere….

  2. Rita schreef:

    Je moest eens weten wat ze met mij en mijn kinderen hebben uitgestoken met grove leugens….. Ik wacht mijn tijd af. Mijn ziek kind het kerkhof op werken? …. dan??? Kinderen van een ander het kerkhof op werken is de specialiteit van Belgische instanties niwaar….. Kind en gezin, jongerenwelzijn, Pleegzorg, jeugdzorg…. Alles de corrupte doofpot in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *