T ‘Gasthuys stedelijk museum Aalst opende ‘Expo Sjerp’…

Op zaterdag 18 november werd in het stedelijk museum T ‘Gasthuys de expo ‘Sjerp’ feestelijk geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van oud burgemeester Annie De Maght en huidig burgervader Christoph D ‘Haese. In de gangen en zalen van het oude stadhuis staren 18 burgemeesters je fier aan, vereeuwigd in een portret. Wie waren zij eigenlijk? En hoe werd de stad bestuurd voor er burgemeesters waren? Een antwoord op al deze vragen kun je sinds zaterdag ontdekken tijdens de gratis expo ‘Sjerp’ die nog loopt t;e.m. zondag 21 april 2024. Sinds zaterdag pakt ’t Gasthuys uit met het drieluik ‘Sjerp’: een expo, een reeks nocturnes en een boek over het bestuur en de burgemeesters van Aalst. De expo in het museum onthult de bestuurlijke geschiedenis van de stad aan de hand van historische en hedendaagse personen, inclusief een doe-opdracht voor kinderen. Gratis toegankelijk op doordeweekse dagen van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 14.00 tot 18.00 uur, tot en met 21 april 2024.

De nocturnes in het stadhuis op de Grote Markt, geleid door Lieven en Greet, bieden een ludieke wandeling door het stadhuis en het landhuis. Kosten zijn 4 euro per persoon, inschrijven is verplicht via deze link en de rondleidingen vinden plaats op specifieke data tussen december en april op vrijdag 15 december, zaterdag 16 december, vrijdag 15 maart, zaterdag 16 maart, zaterdag 20 april, en zaterdag 20 april telkens om 19.00 en 20.00 uur.

Het bijbehorende boek, getiteld ‘Burgemeesters van Aalst – 700 jaar stadsgeschiedenis’, belicht de algemene geschiedenis van het stadsbestuur van de middeleeuwen tot vandaag, inclusief een overzicht van alle burgemeesters van (klein) Aalst. Het boek wordt voorgesteld op een lezing op donderdagavond 7 december om 19.30 uur in het stedelijk museum zelf. Deelname aan deze lezing is gratis, vooraf inschrijven is verplicht, en kan gemakkelijk via deze link.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *