Info-en inspiratiedag over voortgezet onderwijs in Utopia…

Op dinsdag 21 november 2023 vindt in Utopia te Aalst tussen 09.00 en 20.00 uur een infodag over opleidingen na het secundair onderwijs in Aalst plaats. Het dagprogramma is voorbehouden voor klassen; vanaf 16.00 uur is er vrij bezoek mogelijk aan de info-markt en om 18.30 uur wordt er een infosessie ‘Wegwijs in het hoger onderwijs’ voorzien. De info-dag staat open voor iedereen die vragen heeft rond een opleiding. Er kan kennisgemaakt worden met het aanbod van Odisee, HOGENT, CVO Kisp, CVO Pro, Syntra, Vesalius Verpleegkunde, SAI en de secundaire scholen die een specialisatie-opleiding (Se-n-Se) aanbieden zoals VTI Aalst, TechniGO! en SAI. De GO! Handelsschool en VTI Aalst zijn ook aanwezig met informatie over het voorbereidend schakeljaar naar hoger onderwijs. Ook de CLB’s zijn vertegenwoordigd om vragen rond studiekeuze te beantwoorden.

Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Onderwijs: “We hebben in onze stad een mooi aanbod aan voortgezet onderwijs. Op deze info- en inspiratiedag geven we alle onderwijsinstellingen met een dergelijk aanbod graag een podium. Zo kunnen ze zich tonen aan iedereen die van plan is verder te studeren in Aalst. Ervaring leert dat jongeren en hun ouders vaak met vragen zitten rond dat voortgezet onderwijs. Het is de bedoeling dat na deze dag de vraag ‘Wat na het secundair?’ een overzichtelijk antwoord heeft gekregen. ”

Voor leerlingen die overdag niet met de klas naar Utopia afzakken, of die graag op eigen tempo alles nog eens ontdekken, is er ook een avondprogramma. Om 18.30 uur start er een infosessie waar de structuur van het hoger onderwijs en alle opleidingsmogelijkheden na het secundair duidelijk worden uitgelegd. Tussen 16.00 en 20.00 uur stellen alle onderwijsinstellingen hun aanbod en werking voor op een infobeurs die over de drie verdiepingen van de bibliotheek zit verspreid.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *