Sporthal Denderdal vaccinatiecentrum Eerstelijnszone Aalst…

Sporthal Denderdal in Erembodegem wordt het vaccinatiecentrum voor de Eerstelijns-zone Regio Aalst. Dit betekent dat de inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede zich daar kunnen laten vaccineren. Er komt ook een oplossing op maat voor minder mobiele mensen. De burgemeesters rollen de lokale vaccinatie-strategie samen uit. Vanaf deze week zijn de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra aan de beurt, eind januari volgen de zorgprofessionals in de ziekenhuizen. In februari volgt de eerstelijnszorg, waaronder de huisartsen en personeel van ziekenhuizen en zorginstellingen. Vaccinatie gebeurt bij deze laatste groep voornamelijk in de instellingen zelf.

“De stad Aalst neemt haar verantwoordelijkheid in zeer nauwe samenwerking met de andere gemeentes van de Eerstelijnszone Regio Aalst. We hebben het ambitieniveau om één van de meest kwalitatieve en snelste vaccinatiecentra van Vlaanderen te worden”, zegt burgemeester Christoph D’Haese. “Zodra de vaccins voor de brede bevolking beschikbaar zijn, staan we klaar om onze inwoners in te enten. Ik ben ervan overtuigd dat we dit allemaal samen massaal gaan doen. We snakken zo naar onze vrijheid. Het vaccin leidt ons daar naartoe.” Vanaf vandaag zetten we alles in het werk om Sporthal Denderdal uit te rollen als centraal vaccinatiecentrum. In januari wordt de ruimte ingericht en de opstelling uitgetest. Er is voldoende ruimte om 10 vaccinatiestraten in te richten, goed voor het maximaal vaccineren van zoveel mogelijk inwoners per dag, afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. Er zullen ook ’s avonds en in het weekend vaccinatiemomenten zijn. Als er meer vaccins beschikbaar zijn, kan er ook nog een versnelling hoger geschakeld worden. Er wordt hard gewerkt om de bereikbaarheid te garanderen.

De burgemeesters van de Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede werken schouder aan schouder mee om ook hun inwoners te laten vaccineren in Sporthal Denderdal. Dat blijkt uit onderstaande quotes: “We gaan naar 100% vaccinatie voor de Eerstelijnszone Regio Aalst.” – Hugo De Waele, burgemeester Erpe-Mere. “We vergeten niemand en zetten in op bereikbaarheid.” – Jo Fonck, burgemeester Denderleeuw. “Één ploeg, één doel.” – Roland Uyttendaele, burgemeester Lede. “Een sterke samenwerking zal de vaccinatie voor onze regio versnellen.” – Veerle Baeyens, burgemeester Haaltert.

De stad Aalst zorgt met Sporthal Denderdal voor een centrale plek waar we kwaliteitsvol kunnen vaccineren, rekening houdend met ieders comfort. Voor wie zich niet naar het vaccinatiecentrum kan verplaatsen, zorgen we voor een oplossing op maat, zoals een vaccinatie via de huisarts of via mobiele ploegen. Dat wordt nog verder uitgewerkt. Veel hangt af van het type vaccin dat op dat moment beschikbaar is en op welke manier het getransporteerd en toegediend moet worden.

Wie vanaf maart in aanmerking komt voor een vaccinatie, zal zo snel mogelijk hiervoor een uitnodiging ontvangen. De regio zal over de praktische opstart ook uitgebreid communiceren via de communicatiekanalen. Meer info: www.laatjevaccineren.be

(Foto: Jack & Ruby’s)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Sporthal Denderdal vaccinatiecentrum Eerstelijnszone Aalst…

  1. Krista Van Londersele schreef:

    dat is gewoon super dat er gestructureerd aan gewerkt wordt.
    ik heb wel een vraag – bij wie wordt er advies gevraagd of iemand een risicopersoon is ?
    ik word behandeld voor reuma en voor astma – neem dagelijks bloedverdunners en een pil om mijn hoge bloeddruk onder controle te krijgen…
    alvast bedankt bij voorbaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *