Regelmatigheidscriteriums keren in 2024 terug in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen…

Na enige tijd weg zijn geweest keert het regelmatigheidscriterium opnieuw terug en dit vanaf het komend wielerseizoen 2024! Het wordt alweer uitkijken naar de meest presterende renner of renster per categorie. Dit alles is een organisatie van REGIO NIEUWS DENDER & VLAAMSE ARDENNEN, uw digitale informant uit de streek! Van aspirant tot elite zonder contract, zowel bij de heren als bij de dames zal er een klassement opgemaakt worden voor dit regelmatigheidscriterium 2024! Alle wielerwedstrijden georganiseerd in Zuid-Oost-Vlaanderen zullen in aanmerking komen voor dit criterium.

De gemeente en steden die in aanmerking komen zijn de volgende. AALST – BRAKEL – BUGGENHOUT – DENDERLEEUW – DENDERMONDE – ERPE-MERE – GAVERE – GERAARDSBERGEN – HAALTERT – HERZELE – HOREBEKE – KLUISBERGEN – KRUISM  – LEBBEKE – LEDE – LIERDE – MAARKEDAL – NINOVE – OOSTERZELE – OUDENAARDE – RONSE – SINT-LIEVENS-HOUTEM – WETTEREN – WICHELEN – WORTEGEM-PETEGEM – ZOTTEGEM – ZWALM.

In iedere wielerwedstrijd georganiseerd in bovenstaande regio’s zullen punten toegekend worden. Per categorie wordt een klassement opgemaakt. Afhankelijk van de deelnemers zullen de eerste 20 in de uitslag punten krijgen. Dit varieert van 20 punten tot 1 punt. Iedere renner die woonachtig is in België of uit het buitenland komt kan deelnemen aan dit regelmatigheidscriterium. Deze punten worden op het einde van het wielerseizoen samen geteld en daaruit zal de uiteindelijke beste renner/renster van Zuid-Oost-Vlaanderen komen! Ook Oost-Vlaamse renners – rensters die zowel in België of in het buitenland aan een grote ronde deelnemen of klassiekers en kampioenschappen meerijden, krijgen punten (dubbele punten zelfs) als ze in de top 20 eindigen. Net zoals op iedere wedstrijd zal er een podium gemaakt worden met de drie beste renners of rensters per categorie. De winnaar of winnares krijgt een trofee en een geldprijs aangeboden. De uitreiking zal gepaard gaan met een wieleravond en wordt gepland in het najaar van 2024!

Oproep aan alle clubs met of zonder aangesloten en organisatoren. Alle wielerclubs die wielerwedstrijden organiseren en clubs met competitie renners (enkel Oost-Vlaanderen) kunnen zich melden en informatie omtrent hun wielerwedstrijden of ploegvoorstelling 2024 doorgeven. Vanaf volgend seizoen zal meer wielrennen te vinden zijn bij REGIO NIEUWS DENDER & VLAAMSE ARDENNEN en komt iedere regio aan bod met zijn of haar wedstrijdverslag. De rubriek ‘Streekrenners in de praatstoel’ zal één van de wekelijkse onderdelen zijn.

Wil je als organisator van wielerwedstrijden een samenwerking aan gaan met Regio Nieuws Dender & Vlaamse Ardennen? Dat kan! Voor een bedrag van € 50,00 per wielerwedstrijd kan u bij Regio Nieuws Dender & Vlaamse Ardennen een voorbeschouwing van uw wielerwedstrijd met foto krijgen, plaatsen ze ook uw wieler affiche (wel onder .jpg) bij het verslag en krijgt u een uitgebreid wedstrijdverslag met foto’s. Op uw wieler affiche wordt er gevraagd een vermelding te doen: ‘Met medewerking van Regio Nieuws Dender & Vlaamse Ardennen’. Wie geen samenwerking wenst, krijgt enkel een beknopt wedstrijdverslag met foto. Wenst u meer informatie over dit alles, dan kan u contact opnemen via nuusslh@gmail.com

(Foto: Guy Coppens)

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *