Provincie weigert bouwvergunning af te leveren voor een Albert Heijn winkel in Oordegem…

De omgevingsvergunning voor het bouwen van een Albert Heijn winkel aan de Grote Steenweg in Oordegem werd door de provincie Oost-Vlaanderen geweigerd. De plannen waren om op het vorige vleesbedrijf De Moor een winkelketen te bouwen maar dit is nu verworpen. Reden van weigering is mobiliteit en veiligheid. Albert Heijn, de alom bekende winkelketen uit Nederland wilde op de plaats van het gewezen vleesbedrijf De Moor een nieuwe winkel bouwen met een oppervlakte van 1543 vierkante meter maar zij kregen tegenwind van de provincie Oost-Vlaanderen. Toch komt de weigering heel onverwacht. Vooral omdat de plannen een voorwaardelijke positieve evaluatie kregen van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Niet alleen het Agentschap Wegen en Verkeer waren positief, ook bij het Centrum voor Milieuonderzoek die de geluidsoverlast onderzochten, de dienst brandweerzone Zuid-Oost en de dienst Integraal waterbeleid van de provincie gaven reeds hun toestemming. Zelfs de gemeente Lede zag de bouw van een Albert Heijn in hun gemeente volledig zitten. Tijdens het openbaar onderzoek werden er negen bezwaarschriften ingediend.

Enkel en alleen de dienst Agentschap Innoveren en Ondernemen gaf negatief advies voor de plannen. Zij hadden twijfels over de verkeersveiligheid door zo een grote winkelketen te bouwen op een al zo drukke steenweg. Ook de provincie Oost-Vlaanderen vond het niet veilig genoeg en weigerde hierdoor de omgevingsvergunning. De duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid, de beperkte bereikbaarheid met openbaar vervoer, de ligging, de onveilige oversteekplaatsen en de potentiële gevaarlijke omstandigheden bij de toeleveringen waren voor de provincie de doorslaggevende punten om geen vergunning af te leveren.

Toch is de weigering niet definitief. Indien Albert Heijn aan deze bewaren kan tegemoetkomen en de veiligheid op en rond de site beter en gegarandeerd kan maken, is een toewijzing voor de bouw alsnog mogelijk.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *