DD Group – Multum Accountants – Foca Keukens Team hoopt om in 2025 een UCI-ploeg te kunnen worden…

Over een tweetal weken start opnieuw het Belgische wielerseizoen. Ook de 25-koppige damesploeg van DD Group – Multum Accountants – Foca Keukens die op dit ogenblik op stage in het Spaanse Altea, zullen hun opwachting maken op 25 februari in de WCS Brussel – Opwijk. Afgelopen seizoen sleepte dit damesteam nog de Women Cycling Series in de wacht. Ook dit jaar hebben ze hun zinnen gezet om opnieuw dit klassement op hun naam te schrijven.

Met 20 rensters en twee ploegleiders reisde het DD Group – Multum Accountants – Foca Keukens Team af richting Altea om daar een goede stage maar vooral een fysieke voorbereiding in de benen te hebben voor het komende wegseizoen. Niet alleen deze voorbereiding was een must, ook de teamspirit was een centraal punt in hun stage. Het DD Group – Multum Accountants – Foca Keukens Team willen scoren in één van de UCI-wedstrijden. Hun huiswerk voor het programma van de ploeg is nog niet 100% gemaakt. Toch hopen ze mooie uitnodigingen te kunnen ontvangen om UCI wedstrijden te rijden. Met dit in het achterhoofd willen ze in 2025 een UCI-ploeg worden.

Eén van de smaakmakers van afgelopen seizoen was ongetwijfeld Julie Stockman. Zij pakte de eerste plaats bij de Women Cycling Series wedstrijden die zowel in België als in Nederland gereden wordt. Ook voor dit seizoen willen ze deze prestatie graag overdoen. Niet alleen in deze wedstrijden maar ook in de Vlaamse en buitenlandse wedstrijden wil het damesteam present zijn. Zo staan er een aantal meerdaagse wedstrijden in buurlanden en in Italië op het programma.  Stiekem hoopt het team van DD Group – Multum Accountants – Foca Keukens op het startrecht in de o zo mooie Baloise Ladies Tour. Op 25 februari staat hun eerste wedstrijd op het programma met Brussel – Opwijk. Hier zullen een 6 à 7 tal rensters geselecteerd worden voor de eerste manche van de Women Cycling Series. Daarna volgen er een reeks koersen in Italië.

“We hebben al 12 tal jaar een fantastische damesploeg. Vroeger vooral onder sponsor ‘Isorex’. Vorig jaar vervoegde DD Group ons team als hoofdsponsor. Dankzij onze sponsors DD Group – Multum Accountants – Foca Keukens hebben we een mooi team kunnen opbouwen’. Vertelt ons Fien Corteville, één van de rensters en verantwoordelijk voor sociale media van de ploeg. “Vorig jaar haalden we enkele ereplaatsen binnen en wonnen we het eindklassement van de Women Cycling Series. Dit jaar mikken we opnieuw op enkele ereplaatsen en een mooie uitslag in de UCI-wedstrijden. Opnieuw is de WCS een belangrijk doel voor onze ploeg. Wij rijden enkele meerdaagse wedstrijden, WCS en meerdere UCI-koersen. Met op 25 februari onze openingswedstrijd Brussel – Opwijk, gevolgd door een meerdaagse in Italië. En we staan aan de start van alle kermiskoersen op 1.15 niveau”, aldus Fien Corteville.

Het bestuur bestaat uit manager en ploegleider Stijn Peelman en ploegleider Kristof Beké. Het team zelf zijn: Benaerens Emma, Brandt Eefje, Cassiers Cato, Corteville Fien, De Keyser Emke, De Wispelaere Fien, Desmet Chloé, Dooms Anne-Sofie, Eickhof Juliët, Goossenaerts Marieke, Grit Ilse, Hendrickx Sterre, Kuijstermans Dèvon, Lacompte Amber, Lenseclaes Ditte, Maes Marie, Maes Sara, Mahieu Hannah, Moerman Tess, Moreau Marjolein, Stockman Julie, Theys Hanna, Triest Tatiana, Van den Steen Kim en Lens Anne-Sophie.

(Foto: DD Group – Multum Accountants – Foca Keukens Team)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *