Valentijnse JazzMadd met Rutger Mathys en Friends Marijn Wido Maël…

JazzMadd pakt uit met een bijzonder optreden in Valentijn stijl gebracht door drie klassebakken. Rutger Mathys is ongetwijfeld een sterkhouder van dé nieuwe harmonicageneratie, en bij uitbreiding van die van de jazz. Nadat hij in 2022 de “Toots Challenge” won, uitgereikt door het management van zijn grote held, samen met het MIM en de KBR, schakelde zijn carrière een versnelling hoger. Hij speelde al op het Gent- Brussels- en North Sea Jazz festival, voor ons Belgisch koningspaar, de burgemeester van Berlijn (in Berlijn) en is net terug van een tour naar Vietnam met de voormalige pianist van Toots: Mike Del Ferro.

Hij heeft samen met zijn oud-leerkracht, de Nederlandse gitarist Marijn van Der Linden, de band Duo Gaitar. Ze spelen eigen composities in een mix van jazz, chanson en Braziliaanse muziek. In het voorjaar van 2024 brengen ze hun langverwacht debuut album uit. Ze noemen het zelf: een ode aan het lied. En wat is er beter dan in de nasleep van Valentijn hun liefde voor de muziek te vieren? Ze doen dit niet alleen. Rutger brengt voor deze concertreeks enkele van zijn vrienden mee, onder wie ook de Aalstenaar Wido Uvin. Samen met hen neemt hij jullie mee op reis in een landschap van exotische klanken, betoverende melodieën en oorverdovende stiltes… Gaat u met hen mee?

Deze concerten waar een hoog gehalte romantiek in verwezen zit, gaan door op vrijdag 23 februari om 20.30 uur in The Preacher te Geraardsbergen, op zaterdag 24 februari om 20.00 uur in ’t Kasteeltje te Denderleeuw. Op zondag 25 februari om 11.00 uur in TheaterPact pop-up foyer te Aalst, en om 19.00 uur in Vinnie’s Easy Food Fair te Ninove.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *