Pendelparking aan station in Aalst staat leeg…

Uit cijfers die Groen raadslid Lander Wantens opvroeg blijkt dat de nieuwe pendelparking aan het station van Aalst amper gebruikt wordt. De gemiddelde bezettingsgraad van bezoekers tijdens het voorbije jaar bedraagt amper 2 %.” Dit is een zeer laag cijfer, het bevestigt helaas de perceptie dat de pendelparking ondermaats gebruikt wordt, aldus Wantens. De stad is verantwoordelijk voor de ontsluiting van de site, maar daar loopt alles vast. De nieuwe Tragelweg die voor de ontsluiting moet dienen loopt al jaren vertraging op. Als gevolg hiervan stuurde de NMBS een ingebrekestelling naar de stad en is er de schadeclaim van een bouwbedrijf voor 1,8 miljoen euro. “De stad moet hier dringend met een oplossing komen om de dossiers uit de slop  te halen en de site beter bereikbaar te maken “, aldus Groen Aalst.

Uit een andere studie in het kader van de vermarkting van de pupillensite blijkt ook dat er in het centrum van de stad ruim voldoende parking is. Zo tonen cijfers aan dat de parkings gemiddeld slechts voor 40 a 50 % volzet staan met regelmatig meer dan 1000 beschikbare plaatsen en op piekmomenten 70 % bedraagt.  De perceptie dat er onvoldoende parkeergelegenheid is in Aalst klopt dus niet.

De parkeercijfers van de pendelparking en de andere centrumparkings tonen aan dat er voldoende parkeergelegenheid is in het centrum. Dat de stad desondanks blijft volharden in de plannen om een ondergrondse parking te bouwen aan het Esplanade die op 6,3 miljoen geraamd is en waar de stad zelf minstens 2,1 miljoen aan zal bijdragen is onverantwoord omgaan met belastinggeld besluit Groen fractieleider Lander Wantens.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *