De wijk Pamelstraat-Nederwijk richt zondag rommelmarkt in…

Op zondagnamiddag 18 september gaat er in de wijk Pamelstraat-Nederwijk, de grootste volkse wijk van de stad, en de Dreefstraat opnieuw een grote rommelmarkt door. “Je voelt dat het leeft, er is een enorm enthousiasme onder de buren, echt fantastisch” zegt Joachim De Maeseneer van het Buurtcomité. Ze verwachten zondagnamiddag opnieuw een 250-tal standhouders en een paar 1000-den bezoekers. Vele Ninovieters, maar ook van ver daarbuiten komen ze naar Ninove voor deze rommelmarkt. Daarom roepen ze op om indien mogelijk te voet, met de step of de fiets te komen. De wijk zelf is immers autovrij in kader van de Autoloze zondag van de stad Ninove.

De wijk heeft een rijk verleden van feesten, maar tegenwoordig is er enkel nog rommelmarkt en hier kijken de bewoners dan ook erg naar uit. “Het voordeel van een garageverkoop te organiseren is dat we hiermee de meeste buren kunnen bereiken, jong en oud, oude en nieuwe Ninovieters” zegt Joachim. “Of het nu als standhouders is of als bezoeker, iedereen komt buiten en praat met elkaar en daarvoor doen we het.” De meeste mensen snuisteren al eens graag op een rommelmarkt, uit noodzaak, voor een verzameling, omdat ze van retro houden, een verborgen schat zoeken…

En voor wie er niet van een rommelmarkt houdt zijn er de drank- en eetstanden en de randanimatie. Hiervoor slaan we de handen in elkaar met vzw ZiZaZo. Zo treedt Tessa Cornelis (The Voice Kids) met haar pianiste om 15.00 uur op aan het Ninove Welzijn terras in het Berkenhof. Jan Trompet en prinses Elza van Frozen zijn dan weer te vinden aan de Koepoort en de Colby musicband loopt rond in de wijk.

Als er nog externe standhouders een plaatsje willen, kunnen ze mailen naar Joachim De Maeseneer, joachimdm@yahoo.com. Een standplaats kan 4, 8 of 12 meter langs zijn en kost 5 euro. Praktisch: De Garageverkoop en rommelmarkt gaat door op zondag 18 september van 13.00 tot 18.00 uur in Wijk Pamelstraat-Nederwijk en Dreefstraat.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *