OverKop Aalst blaast zijn eerste kaarsje uit…

OverKop Aalst bestaat intussen één jaar en dat gaat uitgebreid gevierd worden met jongeren, partners, vrienden en sympathisanten. OverKop Aalst biedt een plek voor jongeren tussen 12 en 25 jaar, waar gratis en vrijblijvend gevoelige thema’s kunnen besproken worden met hulpverleners of met andere jongeren. OverKop is ook gewoon een plek, een gezellig huis, waar jongeren kunnen vertoeven na een drukke schooldag. “We zijn trots op wat we het afgelopen jaar reeds bereikt hebben,” zegt Therese De Bodt. Er komen intussen zo’n 50-tal vast bezoekers naar OverKop, daarnaast zijn er nog vele andere jongeren die de weg naar OverKop vinden. We begeleiden heel wat jongeren individueel of we verwijzen soms door naar verdere hulpverlening.

Tijdens een Open Huis komen er gemiddeld een 15-tal jongeren langs. Tijdens de piekuren bereiken we soms 25 jongeren. We hebben het voorbije jaar ook tal van activiteiten georganiseerd, ter ontspanning, maar ook activiteiten met de focus op mentaal welzijn (vb. faalangst, gezonde voeding, rouw en verlies, sociale media…). Jongeren leren daardoor nieuwe dingen, worden geprikkeld, worden uitgedaagd en staan sterker in hun schoenen.

Voor heel wat jongeren is OverKop intussen een vaste waarde geworden, een veilige plek waar ze kunnen zijn wie ze willen zijn en waar ze terecht kunnen voor eender welke vraag of zorg. Op 18 november organiseert men tussen 15.00 en 21.00 uur een evenement, door en voor de vele jongeren, op de Graanmarkt en in het OverKop-huis. Kom gerust langs om een lekker, vers frietje te eten, gezellig iets te drinken, kans te maken op een leuke goodiebag, te luisteren naar mooie getuigenissen… Of ben je gewoon eens nieuwsgierig naar het OverKop-huis, iedereen van harte welkom!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *