Incensum brengt Evensong in de kerk van Mijlbeek…

Het Aalsterse vocaal ensemble incensum had ruim twee jaar geleden een uitnodiging op zak voor de opluistering van enkele vesperdiensten in de kathedraal van Canterbury, maar toen kwam een virus roet in het eten gooien. Van de nood werd uiteindelijk een deugd gemaakt, wat resulteerde in een concertprogramma Evensong, geënt op de anglicaanse vesperliturgie. Vocaal werk van o.a. Willaert, Gibbons en Byrd vindt zijn plek tussen parels uit de rijke Britse orgelliteratuur en tussen religieuze poëzie door de eeuwen heen.

Incensum verkeert daarbij in goed gezelschap van Frederik Van Rampelberg, organist-titularis van de Sint-Martinusbasiliek van Halle, en Patrick Lateur, classicus en meermaals gelauwerd vertaler-dichter-auteur. Het concert vindt plaats in Aalst op zaterdag 19 november om 20 uur in de Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk (Mijlbeek). Tickets kosten 12 euro in voorverkoop. De avond zelf betaal je 15 euro.

2023 wordt een jubileumjaar, want incensum viert het eerste decennium van zijn bestaan. Hoe? Blijf op de hoogte van onze activiteiten, neem regelmatig een kijkje op onze webstek (www.ensemble-incensum.be) en/of schrijf je in op de nieuwsbrief. Meer informatie en tickets via www.ensemble-incensum.be of kaarten.incensum@gmail.com

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *