Ook in sporthallen bij ons terug oefenwedstrijden zaalvoetbal…

Vanaf 1 juli is zaalvoetballen weer toegestaan met gebruik van kleedkamers, en met maximum 200 zittende toeschouwers. De competitie in de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup starten pas vanaf september, maar in juli en augustus kunnen wel al oefenwedstrijden gespeeld worden. Dit zal ook het geval zijn in de sporthallen in onze Denderregio. Om het gezondheidsrisico te beperken deed de LZV Cup alvast deze 10 aanbevelingen voor die oefenwedstrijden.

1. Speel niet als jij of een huisgenoot recent Corona symptomen had: geur- en smaakverlies, hoest, vermoeidheid, spierpijn, koorts.
2. Moet je toch onverwacht hoesten of niezen, doe het dan in je elleboog.
3. Neem je eigen drinkfles mee.
4. Vraag de zaalwachter om alle sporthaldeuren te openen voor ventilatie.
5. Geef geen kus, knuffel, hand, schouderklopje of high five (niet voor/na de wedstrijd en ook niet bij doelpunten).
6. Ontsmet je handen vooraf en achteraf, en raak tijdens de wedstrijd je gezicht niet aan.
7. Vermijd handcontact bij wissels. Ga erop exact waar je ploegmaat er eerst af ging.
8. Vermijd handcontact met de bal (bv. leg de bal met de voeten klaar bij stilstaande fasen).
9. Hou 1,5 meter afstand tussen bankzitters en ook tussen supporters.
10. Stel iemand aan (bv. de Teammanager) om toe te zien op deze aanbevelingen.

Competitie start vanaf september. Het is te vroeg om te weten of deze aanbevelingen nog nodig zullen zijn bij de competitiestart in september. Organisator Kris Verbert: “Daarover zullen we later beslissen, ook op basis van de richtlijnen vanuit de overheid.

Intussen is de Coronacurve sterk gedaald, worden zieken steeds beter behandeld, en zijn er vaccins op komst. Uit een Nederlandse studie bleek ook dat voetbal eigenlijk een vrij veilige sport is omdat spelers zich zelden lang vlakbij dezelfde tegenspeler bevinden. Zeker in de LZV Cup waar zaalvoetbal nog echt een no contact sport is, en er gemiddeld maar 20 mensen aanwezig zijn in grote zalen van pakweg 800 m². Komt er toch nog een lockdown die we niet kunnen opvangen door wedstrijden te verplaatsen, dan krijgen onze ploegen net als afgelopen seizoen een gepaste compensatie. Als LZV Cup nemen we dat risico volledig op ons.

Vrijwel al onze huidige clubs gaan volgend seizoen door en tientallen nieuwe clubs hebben zich al aangemeld. Eigenlijk neem je vooral een risico als je niet inschrijft. Dan zal je wellicht een heel jaar aan de kant moeten toekijken hoe iedereen wekelijks plezier maakt op en naast het veld.”

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (“LZV Cup”) is een zaalvoetbalfederatie met 760 clubs. Er zijn competities in tientallen Vlaamse regio’s. Kenmerkend is dat alle wedstrijden worden gespeeld zonder scheidsrechter.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *