Leerlingen GO!Handelsschool schenken prijs aan vzw Shelter…

Lovenswaardig initiatief in deze ‘Corona’ tijden. De leerlingen van 6 Onthaal en Public Relations van GO! Handelsschool Aalst schenken hun geldprijs van ‘De Vrienden van het GO! regio Dender’ ter waarde van 250 euro aan de vzw Shelter. De leerlingen van 6 Onthaal en Public Relations van GO! Handelsschool Aalst wilden als eindwerk een benefiet organiseren ten voordele van de vzw Shelter. Zij startten in oktober 2019 reeds met de voorbereidingen hiervan. Dit initiatief ontging ook de ‘Vrienden van het GO! regio Dender’ niet en de leerlingen ontvingen een geldprijs van 250 euro. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten en moesten de leerlingen alles afblazen. Om hun intentie nog krachtiger te maken, beslisten de leerlingen unaniem de geldprijs weg te schenken aan de vzw Shelter.

‘De vrienden van het GO! regio Dender ’ reikten zondag 8 maart 2020, net voor de lockdown, in zaal Gillade (Lyceum Aalst) prijzen uit aan verdienstelijke leerlingen en scholen. Dat gebeurde in het bijzijn van Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. De leerlingen van 6 Onthaal en Public Relations van GO! Handelsschool Aalst ontvingen die zondag ook een geldprijs van 250 euro voor hun benefiet dat ze wilden organiseren ten voordele van de vzw Shelter.

De vzw Shelter is een vereniging uit Aalst die tijdelijk onderdak biedt aan jongeren, die op hun eigen benen moeten staan en begeleiding nodig hebben. Het benefiet zou een leuke minikermis worden tijdens de infonocturne van de school op 26 april 2020 waar zowel jong als oud kon aan deelnemen.

Maar helaas werd door de coronacrisis het benefiet afgelast. Omdat ze hierdoor geen geld konden inzamelen voor de vzw Shelter, kwamen ze op het idee om hun geldprijs van ‘De Vrienden van het GO!’ te schenken aan de organisatie. Van sociaal geëngageerde leerlingen gesproken!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *