Ondernemers VOKA in gesprek met deskundigen…

Wie in Vlaanderen wil bouwen, verbouwen, slopen of graven heeft sinds enkele jaren een omgevingsvergunning nodig. Het instrument dat sinds 2017 van kracht is, integreerde in eerste instantie de milieu- en bouwvergunning en later volgden de natuurvergunning en de kleinhandelsvergunning. Vandaag ondervinden aannemers en bouwheren voordelen van deze hervormde regelgeving en doorgedreven digitalisering. Maar ook hier zijn nog winsten te boeken. Veel regels en toch onzeker. Dat vat het ongenoegen, maar vooral de bezorgdheid, samen over een stroef verlopend vergunningsproces dat volgens het kenniscentrum VOKA leeft bij vele ‘ondernemende’ actoren in het proces: projectontwikkelaars en andere initiatiefnemers.

“Grote, complexe projecten zijn in Vlaanderen nagenoeg onmogelijk geworden,” aldus Steven Betz, Senior adviseur milieu & ruimtelijke ordening bij Kenniscentrum VOKA. Maar ook over de lange wachttijden om de vele duizenden kleinere projecten effectief te kunnen starten wordt geklaagd. “Hier leeft een gevoel van regelneverij en onnodig tijdverlies.”

Ondernemers VOKA Oost-Vlaanderen ging hierover in gesprek met een panel van zes ervaringsdeskundigen actief in vastgoed, milieu en projectontwikkeling. Julie De Pauw, Development Manager bij PSR, gaf tijdens dit rondetafelgesprek mee haar kijk en inzichten op de verdere toekomst van dit cruciale beleidsinstrument.
Portret panelleden © Wim Kempenaers.

Op de foto links bovenaan zie je v.l.n.r: Laurens Branteghem, Vic Huys, , Steven Betz, Caroline Verdoodt, Mieke Schauvlieghe, Julie De Pauw.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *