Mensen gezocht om digitaal eigen gezondheid op te volgen…

Massagetechnieken bij senioren Persregio DenderAIPA en de Vrije Universiteit van Brussel zoeken deelnemers om mee te werken aan een innovatief project voor mensen met meerdere chronische aandoeningen. Er wordt steeds meer nieuwe technologie ontwikkeld voor verschillende toepassingen. Ook in de gezondheidszorg staat de technologische ontwikkeling niet stil. Maar wat betekent deze nieuwe technologie nu voor burgers om hun gezondheid te ondersteunen? De Vrije Universiteit van Brussel (imec-SMIT) werkt aan een onderzoek om erachter te komen of nieuwe technologie mensen met meerdere chronische gezondheidsaandoeningen kan ondersteunen en de zorg die zij ontvangen kan verbeteren. AIPA ondersteunt de VUB om burgers te zoeken om mee te werken aan het onderzoek gedurende 12 maanden.

Tijdens je deelname krijg je gedurende 12 maanden gratis een tablet en een aantal toestellen om informatie over uw gezondheid en welzijn bij te houden (bijv. smart horloge, bloeddrukmonitor, weegschaal, bewegingssensoren) ter beschikking. Wanneer je geen internetverbinding hebt, dan wordt dit gedurende de 12 maanden gratis voor jou voorzien.

Je krijgt een training over het gebruik van deze toestellen. Tijdens het onderzoek meet je belangrijke symptomen of activiteiten met de toestellen (bijvoorbeeld bloeddruk of slaap) en beantwoord je regelmatig een aantal vragen op de tablet. Je bekijkt de informatie over je gezondheid en welzijn op de tablet die u via de toestellen hebt verzamelt. Op regelmatige tijdstippen komt de onderzoeker bij je langs om jouw mening te horen over het gebruik van de technologie en hoe ze je helpt om je gezondheid onder controle te houden.

Als je ouder bent dan 65 jaar en twee of meer van volgende aandoeningen hebt zoals diabetes, chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) of chronische Bronchitis/Emfyseem, chronisch hartfalen, coronaire hartziekten of hart- en vaatziekten, of congestief hartfalen (CHF). Andere aandoeningen komen niet in aanmerking voor deelname. Heb je interesse om hieraan mee te werken, laat het weten via aipa@aalst.be. Kom naar de informatiesessie op 18 december 2017 om 13.30 uur in het Administratief Centrum, Werf 9, 9300 Aalst.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *