Homans kent subsidie van 725 000 euro toe aan Aalst…

De Gendarmerie Aalst Persregio DenderVlaams minister van Stedenbeleid en Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA) kent een subsidie toe aan de stad Aalst en 4 andere Vlaamse steden, in het kader van een oproep naar investeringen in sociale infrastructuur. “Deze investeringen moeten bijdragen aan het terugdringen van armoede in de stad en het verhogen van de zelfredzaamheid van mensen in armoede”, aldus minister Homans. Minister Homans wil steden ondersteunen in het investeren in sociale infrastructuur. Met het stimuleren van deze investeringen wil ze een duurzaam hefboomeffect genereren voor mensen in armoede. De selectie van de projecten vond plaats na beoordeling door een onafhankelijke jury op basis van inhoudelijke en evaluatieve criteria. De geselecteerde steden Aalst, Antwerpen, Brugge, Kortrijk en Leuven ontvangen samen 3.033.000 euro.

Aalst – ‘De Gendarmerie: Broedplaats voor talent’. De stad Aalst wil haar activeringsbeleid versterken en de zelfredzaamheid van kans(arme) gezinnen verhogen. Het OCMW van Aalst bouwt daarom een voormalige rijkswachtkazerne, gelegen op een strategische plek in de stad, om tot een opleidings- en tewerkstellingscentrum voor mensen die moeilijk toegang krijgen tot de arbeidsmarkt, een buurtrestaurant en een duurzame kruidenier. Daarnaast wil het OCMW op deze site ook buurtgerichte, flexibele kinderopvang verzekeren en een experimenteerruimte creëren voor het ontwikkelen van talent (Maaklab). Voor het realiseren van het project ‘De Gendarmerie: Broedplaats voor talent’ ontvangt de stad Aalst 725.000 euro. “Het geselecteerde project realiseert op een eigen, unieke wijze sociale infrastructuur die tegemoet komt aan de specifieke uitdagingen en noden van de stad”, besluit minister Homans.

OCMW-voorzitter Sarah Smeyers is heel tevreden met de extra centen: “De financiële steun van de minister is ons heel veel waard. De Gendarmerie is een bijzonder waardevol projet, omwille van de vele mensen die we er willen ontvangen: ze zullen er hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen en zo hun zelfredzaamheid verhogen. De Gendarmerie zal zich vooral richten op een doelgroep die doorgaans minder kansen heeft in het maatschappelijk leven of op de arbeidsmarkt. Maar eigenlijk wordt de Gendarmerie een bruisende ontmoetingsplek voor de hele buurt en bij uitbreiding voor de hele stad Aalst.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *