Livestream toont details restauratiewand Sint-Martinus…

In het kader van de restauratie van de Sint-Martinuskerk werd een metershoge restauratiewand geplaatst die het hoogkoor van de kerk afschermt. In januari 2021 transformeerde het kunstenaarscollectief Blauwhaus deze restauratiewand tot een metershoog feest voor het oog,  getiteld ‘De Tuin van Gistern* en Morgen’. De Tuin wordt bevolkt door vreemde wezens en bevat talloze verwijzingen naar de kunstwerken die in de Sint-Martinuskerk aanwezig zijn. Op zaterdag 17 april 2021 om 20.00 uur brengen muzikanten Nils De Caster en Sara De Smedt samen met Ht Roberts en Pascale Michiels een ingetogen concert, rechtstreeks vanuit de Sint-Martinuskerk.

“Door corona was een klassieke onthulling van het kunstwerk niet mogelijk,” stelt schepen van erfgoed Karim Van Overmeire, “maar met dit Livestream concert brengen we De Tuin digitaal in de huiskamers. Wie het concert volgt, zal niet alleen de muzikanten zien en horen maar krijgt ook detailbeelden van de restauratiewand te zien. Geïnteresseerden kunnen dan nog tot eind dit jaar het werk in de kerk komen bezichtigen. Daar is ook een brochure beschikbaar.”

Nils De Caster kan je kennen van The Pink Flowers (samen met Bruno Deneckere), het Oscargenomineerde ‘The Broken Circle Breakdown’ (als violist en acteur) en de serie ‘De Twaalf’ (als advocaat Guillaume Leroy). Sara De Smedt bracht met ‘Mary’s Bleeding Heart’ eigen composities met strijkkwintet en één stem en speelde als actrice op talrijke podia in binnen- en buitenland.

Nils de Caster en Sara De Smedt brengen met ‘It takes a believer’ een eigen repertoire dat de visuele thematiek van de restauratiewand naar muziek vertaalt. Verdwaal mee in hun zoektocht naar rust, naar het leven van de liefde, de dauw en de kracht van de natuur. De ideale manier om je zaterdagavond ontspannen in te zetten.

Je kan het concert gratis volgen via livestream op www.dewerfdigitaal.be en het blijft nadien nog 48 uur raadpleegbaar via dezelfde website. Inschrijven is niet nodig. Meer info over de kerk, haar kunstschatten en activiteiten vind je via www.sintmartinuskerk.be.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *