Kleuterafdeling basisschool De Notelaar week langer dicht…

De kleuterafdeling van de stedelijke basisschool De Notelaar in de Vrijheidsstraat te Aalst blijft ook volgende week nog dicht. Voor de Paasvakantie werden op de school een aantal COVID-besmettingen vastgesteld. In het kader van de opgelegde maatregelen is op dit moment geen enkele van de betrokken juffen in de mogelijkheid om het werk te hervatten.“Ik probeer om de scholen zoveel als mogelijk open te houden,” zegt schepen van onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA), “maar het moet natuurlijk menselijk mogelijk zijn om dit in een veilig kader te organiseren. Daarom moet de kleuterafdeling nu nog een week dicht. Er wordt wel noodopvang voorzien. Dat vind ik essentieel, zodat we de problemen niet doorschuiven naar de ouders.”

Ouders die geen andere oplossing hebben, kunnen beroep doen op de noodopvang die elke dag van 7u tot 18u wordt georganiseerd. Ze dienen zich in te schrijven via  sbs.notelaar@aalst.be. Ouders die een attest voor hun werkgever nodig hebben, kunnen dit vragen aan de directie.  Met dit attest kan verlof aangevraagd worden.

Samen met het het CLB, de arts van de eerstelijnszone en de huisartsen volgen de schepen en de directeur de situatie van nabij op. Van zodra dit mogelijk is, wordt de kleuterafdeling weer opgestart. Voor de lagere school is er geen probleem: die begint op maandag 19 april 2021 opnieuw. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de directie op 053 72 39 55.

(Foto: Google)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *