Letterhoutemdorp derde locatie voor ‘Deelauto zoekt dorp’…

Intercommunale SOLVA en Valckenier Share lanceerden in september 2022 de campagne ‘deelauto zoekt dorp’ in de regio Zuid-Oost-Vlaanderen. Tijdens deze vier maanden durende campagne werd in 21 steden en gemeenten gepeild naar de lokale interesse om met autodelen te starten. De inwoners uit de 149 deelgemeenten konden hun stem laten horen. Zij hebben aangegeven waar ze in hun dorp een deelauto zouden willen en wat hun motivatie is om een deelauto te gebruiken. Drie deelgemeenten werden op basis hiervan geselecteerd om een elektrische deelauto te kunnen verwelkomen. De gemeente Sint-Lievens-Houtem sleepte één van deze deelauto’s in de wacht en besliste op basis van de lokale interesse om deze in deelgemeente Letterhoutem te lanceren. Iedereen die wil zal gebruik kunnen maken van deze elektrische deelauto. ” We zijn fier en blij dat we na de eerste twee locaties op het marktplein en op de parking Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem onze derde locatie kunnen aanbieden en dit op Letterhoutemdorp. Op lange termijn is het de bedoeling dat dit er komt in iedere gemeente van Groot-Houtem, als er natuurlijk voldoende vraag naar komt”, geeft burgemeester Tim De Knyf (NH) ons mee.

Extra deelauto in Letterhoutemdorp. Sinds juni 2020 kunnen inwoners van Sint-Lievens-Houtem gebruik maken van elektrische deelauto’s van Valckenier Share. Twee deelauto’s, een Renault Zoë en een Renault Kangoo, staan op het marktplein van Sint-Lievens-Houtem ter beschikking voor iedereen die af en toe een auto nodig heeft. Deze vloot wordt uitgebreid met een elektrische Renault Zoë in deelgemeente Letterhoutem om tegemoet te komen aan de vraag van inwoners in de buurt. Het betreft een proefproject van één jaar. Na die periode wordt geëvalueerd of de deelauto er permanent een plaats krijgt.

Op dinsdag 12 december 2023 om 17.15 uur wordt de nieuwe standplaats in Letterhoutem ingehuldigd. Er wordt een demonstratie voorzien en iedereen die wil, kan een afspraak maken voor een testrit. De gemeente, SOLVA en Valckenier Share zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Inschrijven is niet noodzakelijk. Iedereen is van harte welkom! Bekijk ook de reportage via deze link.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *