Feestcomité brengt nieuws rond 72 jaar Carnaval LEË 2024…

In de gemeente Lede maakte het Feestcomité het een en het ander bekend rond de Carnavalsvieringen van 2024. Men maakte de kandidaat bekend voor Bierventje, dit jaar Biervrouwke van het jaar, wie kandidaat Miss Bette wordt, en wie de Prins Carnaval LEË 2024 zal zijn. Elf november is niet alleen de dag van wapenstilstand en Sint-Maarten maar in gans België wordt op die dag om 11.11 uur het nieuwe carnavalsseizoen op gang geschoten. Vele overkoepelende organisaties zoals N.C.K.N, A.P.P.B., FEN Vlaanderen, B.K.F. opende hiermee de gemeentelijke, stedelijke, provinciale, gewestelijke en nationale verkiezingen. Van klein tot groot wordt er her en der de Prinsenverkiezingen georganiseerd. Ook in de gemeente Lede maken ze zich opnieuw op voor hun drie traditionele Prinsenverkiezingen. Afgelopen zaterdag werden in Huize Moens de kandidaten officieel voorgesteld voor de verkiezing van Bierventje (dit jaar biervrouwke), Miss Bette en Prins Carnaval Lede 2024. De organisatie ligt in handen van het feestcomité Lede i.s.m. het Lokaal bestuur Lede.

Vooraleer de kandidaten aan het woord kwamen en hun campagne officieel op gang werd getrokken, was er naar oude gewoonte een optreden door de verkozenen van 2023. Nadien was het de beurt aan de kandidaten om zich voor te stellen. En dat ze uit het goede carnavalshout zijn gesneden bewezen ze met een zeer opvallende en krachtige voorstelling dat bestond uit verschillende liederen.

Op vrijdag 8 december vindt de verkiezing plaats van Bierventje 2024 in zaal De Bron in Lede. Al moeten we dit jaar zeggen Biervrouwtje. Voor deze titel is Yasmien Lorie de enige kandidaat die een gooi doet naar deze titel. Op zaterdag 13 januari 2024 vindt de uiteindelijke verkiezing plaats van Miss Bette en Prins Carnaval Lede in GC De Volkskring te Lede. Ook voor beide titels melden zich jammer genoeg maar één kandidaat. Soefieke De Coninck gaat voor Miss Bette, terwijl uittredend bierventje 2023 Yentl Keppens de titel van Prins Carnaval probeert in de wacht te slepen om op deze manier de scepter te kunnen zwaaien op zondag 18 februari 2024.

De dag voordien hoopt het huidige jeugdprinsenpaar opnieuw verkozen te worden voor 2024. Aangezien de drie kandidaten voor hun titel alleen strijden, dienen ze min. 50% te behalen, punten jury en stemmen publiek samengerekend. Wie graag de drie kandidaten wil komen ondersteunen kan kaarten verkrijgen bij hen.

Ook tijdens de opening van Leê carnaval werd het ‘houten boerke’ uitgereikt. Een eerbetoon voor degene die zich inzet voor het carnaval. Dit jaar ging de eer naar hobbyfotograaf André De Graeve, die ons ook voorziet van de nodige foto’s bij ons artikel.

Rik Henneco werd gelauwerd voor zijn winnende ontwerp voor de 72ste carnavalsaffiche 2024.

Kandidaat Prins van Leê 2024 Yentl nodigt iedereen graag uit naar zijn campagnebal op zaterdag 25 november 2023 vanaf 20.00 uur in het Jeugdhuis Bidong Ommeganglaan 60a in Lede. Kaarten in VVK kosten 5,00 euro en aan de kassa betaal je 7,00 euro. Het bal wordt verzorgd door DJ Torrari en kaarten zijn te verkrijgen via https://www.facebook.com/yentl.keppens

(Foto: André De Grauwe)

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *