Leerlingen uit 17 Aalsterse scholen vieren online lentefeest…

Het lentefeest kan dit jaar wel doorgaan, zij het dan niet op een andere wijze. “Met enige trots laat ik u weten dat, in tegenstelling tot wat recent in de media werd beweerd, het Lentefeest, maar ook het Feest Vrijzinnige Jeugd, wel degelijk doorgaat in de Denderstreek,” verteld ons An-Sofie D’haese van het Humanistisch Verbond Ouders Denderstreek. De jammer genoeg foutieve boodschap van enkele maanden geleden heeft voor verwarring gezorgd. HVOD heeft immers een complete omschakeling doorgevoerd en maanden geleden reeds beslist om online te gaan. Iets minder dan 250 kinderen (van 17 scholen in Aalst en omstreken) zullen tijdens het weekend van 8 en 9 mei 2021 een onlineviering meemaken, samen met hun familie en hun leerkracht NC-Zedenleer in een ‘zoomfeestbubbel’.

“We vieren deze kinderen omdat ze aan een mijlpaal in hun leven zijn gekomen, zegt An-Sofie D’haese. Tijdens een pandemie stoppen de kinderen niet tijdelijk met groeien en we willen de overgang die ze maken niet onopgemerkt voorbij laten gaan dus besloten we onze vieringen volledig online te organiseren. Wegens corona worden nu voor het tweede jaar op rij heel wat vieringen (communies zowel als lentefeesten) uitgesteld. HVOD heeft hier echter vanaf het begin het nut niet van ingezien en het woord ‘uitstel’ nooit in de mond willen nemen.

HVOD organiseert reeds enkele decennia Lentefeesten in Aalst. De laatste jaren kwamen in één weekend bijna 1000 mensen bij ons over de vloer om de lentekindjes en vrijzinnige jeugd samen te vieren. Vrijzinnig humanisme draait om mensen graag zien, verbondenheid en samen zijn,…maar laat dát nu net zijn wat we tegenwoordig niet mogen doen. Dit jaar, in 2021, voorzien wij technische ondersteuning voor de leerkrachten en een cadeaupakket voor de feestelingen. “Wij beseffen dat dit niet te vergelijken valt met onze échte feesten maar we doen ons uiterste best om te tonen: pandemie of niet, nú vieren we onze kinderen!, voegt An-Sofie D’haese er nog aan toe.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *