Na minder dan een jaar nieuw Delhaize-warenhuis in Aalst…

Gisteren werd ter hoogte van de Parklaan in Aalst het gloednieuwe Delhaize-warenhuis officieel voor geopend verklaard. Aalsters burgemeester Christoph D’Haese en schepen Caroline Verdoodt kregen een rondleiding door de goedgevulde rekken. Op de site waar op 9 november van het jaar 1985 acht mensen het leven lieten door de bloedige aanslag door de Bende van Nijvel, staat nu een super moderne supermarkt. Van de tent die plaats deed als tijdelijke winkel op de parking achter Tom & Co op de Geraardsbergsestraat is geen spoor meer te vinden. De Aalstenaars kunnen opnieuw met gemak hun boodschappen doen in een warenhuis met 2.229 vierkante meter winkelruimte, en een ondergrondse parking voor 119 auto’s. Er hangt een kostenplaatje van iets meer dan 10 miljoen euro aan dit nieuwe complex, maar niks werd uit de weg gegaan. “Dit project maakt deel uit van de nieuwste generatie winkels”, zegt Dieter De Waegeneer van Delhaize. Men stapte af van de klassieke indeling van de winkel. Zo zal je ook amper steunpalen zien staan in de winkel, en er werd gezorgd voor voldoende daglicht dankzij de grote glaspartijen.

In de nieuwe Delhaize winkel hebben de klanten een ruimere kijk op de ateliers van de visafdeling. Ook de kaas -en charcuterie van Atelier Souffriau hebben heel wat te bieden. Er is zelfs een sushibar corner, en koffie nuttigen behoort tot de mogelijkheden. Voor de allerkleinsten is er een kids-corner voorzien, zodat ouders op een ontspannen manier kunnen shoppen. Je kan komen kennis maken met een warenhuis dat gebouwd werd volgens de nieuwste normen zegt winkeldirecteur Kimberly Van Spaendonck.

De aanslag door de Bende van Nijvel wordt niet weggemoffeld met de komst van dit super moderne warenhuis. De sporen zijn dan wel niet meer traceerbaar, maar vergeten zullen we nooit zegt burgemeester Christoph D’Haese in zijn speech. Gesteund door de directie van Delhaize gaat men later dit jaar nog een monument plaatsen om de slachtoffers te herdenken. Dit zal op 9 november van dit jaar ingehuldigd worden, precies 36 jaar na de bloedige aanslag.

Dieter De Waegeneer van Delhaize is de stad Aalst heel dankbaar om dit project in minder dan een jaar te laten slagen. Dit is voor een groot deel ook dankzij Caroline Verdoodt (N-VA) die met haar kabinet als schepen van Ruimtelijke Ordening aan de kar bleef duwen om alle vergunningen in sneltempo af te leveren. Hier kunnen veel steden en gemeenten in Vlaanderen een staaltje aan nemen, voegde Christoph D’Haese (N-VA) er aan toe.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *