Kleedkamers in sporthallen moeten ook dicht…

Vanaf vandaag resp. woensdag 14 oktober schakelt de sportwereld over op code oranje. Concreet betekent dit voor alle sportinfrastructuur in en rond onze regio dat indoorsportactiviteiten waarbij geen 1,5 meter afstand bewaard kan worden, worden verboden voor alle sporters boven 12 jaar. Bij outdoorsportactiviteiten is er voor 12+ contact toegestaan in de eigen sportgroep en tussen de verschillende sportgroepen voor zover dit noodzakelijk is in een wedstrijdcontext. Voor de U12 is contact toegestaan in de eigen sportgroep en tussen de verschillende sportgroepen, zowel indoor als outdoor.
Douches en kleedkamers sluiten (behalve in zwembaden).

Onder meer wedstrijden van basketbal, floorbal of indoor zaalvoetbal zijn niet meer mogelijk. Contactloze sporten zoals fitness en trainingen waarbij de veiligheidsafstand wel gerespecteerd kan worden, mogen wel nog doorgaan (ook voor basketbal etc). Bij tafeltennis, tennis en badminton mag er geen dubbelspel meer gespeeld worden. Een contactloze wedstrijd zoals enkelspel kan wel nog.

Ook in alle sporthallen in onze regio zullen er geen kleedkamers meer ter beschikking zijn voor de clubs of gebruikers. Sporters moeten zich thuis omkleden en douchen. De kleedkamers mogen niet betreden worden. Schoenen moeten wel nog steeds verwisseld worden bij het betreden van de sportzaal. Hiervoor wordt een zone voorzien bij het betreden van de sporthal. Voor de clubs met een eigen kantine: deze kantine mag voorlopig nog open blijven, maar moeten dezelfde strikte regels als in de horeca volgen. Dat betekent dat mensen enkel mogen zitten, dat er maximum 4 personen aan een tafel mogen zitten en dat ook hier de afstandsregel van 1,5 meter gerespecteerd wordt.

Meer informatie over de nieuwe sportregels in code oranje is terug te vinden op de website van Sport Vlaanderen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *