Oudenbergstad heeft juiste troeven en ademt wielersport uit…

In een brief van begin oktober gericht aan de Vlaams Minister Zuhal Demir vraagt burgemeester Guido De Padt uit Geraardsbergen, om zijn stad te blijven promoten bij de Dienst Toerisme Vlaanderen. Laatstgenoemde blijft de Vlaamse wielerkoers – met de Ronde van Vlaanderen als absoluut vlaggenschip – de komende jaren sterk promoten. Een nieuw, ambitieus Centrum “De Ronde” in de Vlaamse Ardennen moet dat engagement kracht bijzetten. Geraardsbergen heeft vele troeven om dit centrum naar zich toe te trekken. Denken we maar aan de iconische Muur en andere scherpe hellingen, de jarenlange ervaring als wielergaststad, de eeuwenoude erfgoedtradities, de rijke natuur en de vele verblijfsmogelijkheden. “Geraardsbergen heeft alles in huis om het Centrum ‘De Ronde’ op haar grondgebied te laten bouwen. Wie Vlaamse wielersport zegt, zegt automatisch de Muur. De kasseien, de steile helling over maar liefst 1.075m, de verlossing bovenaan de kapel: de Muur is al vaak de beslissende kuitenbijter geweest in vele wedstrijden”, zegt burgemeester Guido De Padt.

De Oudenbergstad ademt dan ook wielersport. Ze ontvangt jaarlijks vele nationale én internationale wedstrijden, telt de oudste kermiskoers van Vlaanderen, vormt met de Muur een spil in een groeiend internationaal netwerk rond muren, … Maar Geraardsbergen is nog zoveel meer. “Wij bieden de wielerliefhebber een totaalbelevenis. Met een rijk kunstpatrimonium en eeuwenoude tradities kan je hier een stevige portie cultuur opsnuiven. De natuur opzoeken doe je aan het water, in onze 8 natuurreservaten of het Provinciaal Domein De Gavers. Vanuit Geraardsbergen verken je makkelijk de rest van de Vlaamse Ardennen of het Pajottenland. En uitrusten doe je in één van de vele verblijfsaccommodaties,” geeft burgemeester De Padt mee.

Geraardsbergen kan twee locaties naar voren schuiven om het Centrum te huisvesten: één op de flank van de Oudenberg en een andere op de top van de Muur. Beiden zijn makkelijk bereikbaar, liggen vlak aan de Muur en toch op een boogscheut van alle andere troeven van de stad.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *