KBA deelt ook dit jaar opnieuw carnavalsprijzen uit…

Het Kommetee tot Behaad van den Aftelkalender zal dit jaar alweer carnavalsprijzen uitdelen.Door het grote succes van de aftelkalender naar Vastelauved 2023 organiseert het KBA dit jaar zowel De Groeite Prois KBA als hun Fassadekonkoer. Na een onderbreking van twee jaar organiseren ze opnieuw De Groeite Prois KBA, waarbij 3 carnavalsgroepen in de prijzen zullen vallen. Wegens het groot succes van de aftelkalender dit jaar voegen ze daar nu met zekerheid ook een derde editie van hun Fassadekonkoer aan toe. De Groeite Prois KBA De laatste editie van de Groeite Prois KBA dateert van 2020, waarbij Beschomt, De Pampelotten en De Kalisjekloesjers als laureaten uit de bus kwamen.

Met deze prijs beloont het KBA de beste losse groep en de beste officiële groep in de Aalsterse carnavalsstoet. Sinds 2019 werd daar ook de prijs voor het beste niet-politiek-correcte thema aan toegevoegd. Door het grote succes van de aftelkalender is het KBA dit jaar opnieuw in de mogelijkheid om deze prijzen uit te reiken. Voor hun Groeite Prois stelden ze een eigen jury samen, waarin de leden van het KBA (Michel Van Brempt, Lieven Goubert, Sören Delclef en Gert Kiekepoos) en Koen De Vogelaere (van de blog Carnavalaalstkoentje) zetelen. Traditiegetrouw zal het KBA de winnaars van hun Groeite Prois KBA bekend maken op carnavalsmaandag. De winnaars zullen elk een geldprijs van 500 euro krijgen.

Ook de Fassadekonkoer van het KBA krijgt dit jaar met zekerheid een vervolg. De prijs voor de meest carnavalesk versierde gevels en ramen ontstond tijdens de coronaperiode, waarbij het KBA de carnavalisten wou aanmoedigen om Aalst Carnaval toch zichtbaar te maken in het straatbeeld. Na twee succesvolle edities beslisten de leden van het KBA om de wedstrijd opnieuw te organiseren. Vijf creatievelingen zullen door het KBA beloond worden met een geldprijs van 100 euro. Voor de beoordeling van de inzendingen doet het KBA beroep op Gert Schatteman, die als gastjurylid zal optreden. Schatteman won zelf drie keer de affichewedstrijd van Aalst Carnaval en is als leraar sculpteren in piepschuim één van de bezielers van de Academie voor Carnavalskunsten. Wie kans wil maken op de overwinning moet een foto van zijn/haar versierde geven of raam voor 15 februari 2023 doormailen naar gevelkba@gmail.com. Ook deze winnaars zullen op carnavalsmaandag bekend gemaakt worden op de Facebookpagina van Oilsjtersen aftelkalender.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *