Groen zamelt 1500 euro in voor SOS schulden op school…

Groen Aalst overhandigde dit jaar op zijn nieuwjaarsreceptie 1500 euro aan SOS schulden op school. De partij wil hiermee het nieuw project rond het doorgeven van schoolmateriaal steunen. Vandaag gaan te veel kinderen naar school met een lege brooddoos, maar ook steeds meer en meer met een lege boekentas, dit moet veranderen en daarin willen we SOS steunen aldus Groen raadslid Huguette Van Medegael. Scholen werken -al dan niet verplicht- vaker rechtstreeks samen met uitgeverijen en boekenleveranciers. Ouders dienen meteen harde digitale cash op tafel te leggen, of het product wordt niet geleverd. En wie niet kan betalen… da’s pech. SOS Schulden Op School zorgt met “de doorgeverij” dat schoolmateriaal (in de brede zin) een langer leven leidt dan enkele weken of trimesters. Het zorgt ervoor dat niemand de boot mist en gewapend aan de lessenaar zit.

Groen Aalst wilt zijn steentje bijdragen. Wij geloven dat kinderen hun studierichting moeten kiezen op basis van interesse en talent en niet op basis van de kostprijs van het materiaal. We geloven in een duurzamer model en geen wegwerponderwijs. Groen Aalst zet dan ook de schouders mee onder dit project en verkocht meer dan 600 cupcakes, gebakken door vrijwilligers, goed voor 1500 euro opbrengst.

“SOS Schulden Op School is tevreden met de mooie gift. Steeds meer kinderen gaan niet alleen met een lege brooddoos naar school, maar ook vaker met een lege boekentas. De kostprijs van lesmateriaal en de lijst aan materialen blijft groeien waardoor dit voor veel gezinnen onhoudbaar wordt. Schulden op School zal scholen en overheid blijven sensibiliseren en helpen in het opstellen van een kostenbewust beleid. In 2023 gaat het project De Doorgeverij van start dat inzet op een grotere duurzaamheid van lesmateriaal. Dit is een belangrijke schakel in de keten, net zoals het invoeren van een maximumfactuur in het secundair onderwijs of de garantie dat elk kind bij de start van het schooljaar over alle nodige materialen kan beschikken”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *