Sint-Aloysiuscollege brengt magazine uit ‘150-jarig bestaan’…

Het Hartencollege liet de verjaardag van 150 jaar Sint-Aloysiuscollege niet onopgemerkt voorbijgaan. Maar de kers op de taart houdt de school tot eind februari, dan verschijnt een luxemagazine met interviews, archieffoto’s en veel, veel meer. Het magazine wordt gedrukt in beperkte oplage en is nog tot 31 januari te bestellen via deze link. Voor 15 euro heb je al een exemplaar. Wil je eerst ‘proeven’ voor je koopt? Via deze link kan je digitaal door een aantal pagina’s bladeren.  “Voor de viering van 100 jaar Sint-Aloysiuscollege, 50 jaar terug, bracht de school een stevig naslagwerk uit, en die traditie zetten we graag voort, maar dan met een mooi magazine van meer dan 120 pagina’s dik”, zegt Fran Goossens, algemeen directeur van het Hartencollege en zelf voormalig directeur van het Sint-Aloysiuscollege. “Een redactieteam met leerlingen en leerkrachten voerde gesprekken met oud-leerlingen, directeurs en voormalige directeurs en goot dit in boeiende artikels. Zo laten we o.a. Bram & Lennert, Pieter Timmermans (gedelegeerd bestuurder VBO, red.) en Jan-Frederik Abbeloos (chef Wetstraat De Standaard, red.) aan het woord over hun tijd in het College.”

Naast interviews vind je in het magazine ook tientallen archieffoto’s, en wordt er onder meer teruggeblikt op de vele toneelvoorstellingen en buitenlandse reizen. “We voorzien natuurlijk ook een speciaal plekje voor een fotoreportage over de feestelijkheden die we in september hielden voor het jubileum”, vult de directeur aan. “En als uitsmijter plaatsen we foto’s van onze laatstejaars basis en secundair, plus enkele verrassende gesprekken. Zo laten we juf Sabrina en mevrouw Lievens aan het woord, mama en dochter die vandaag lesgeven aan het College. Het magazine is dus een echt collector’s item geworden, en eentje dat onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers samen in elkaar hebben gestoken, van tekst over fotografie tot vormgeving. En daar zijn we toch best trots op.”

Het magazine wordt gedrukt op een beperkte oplage, en is nog tot 31 januari te bestellen via https://forms.office.com/r/1LLRbHFRAr of via de QR-code. De kostprijs bedraagt 15 euro per stuk.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *