Kamiel Sergant op 86-jarige leeftijd overleden…

In Aalst verliest men alweer een monument. Vandaag is een van de pioniers van het Aalsters Carnaval overleden. Kamiel Sergant was tot drie maal toe Prins Carnaval in Oilsjt. Zijn eerste titel veroverde ‘Don Camilio’ in 1963, in 1966 en 1968 volgden er nog twee overwinningen. Sinds 2015 ging het iets minder goed met Kamiel, en liet hij zich verontschuldigen om persoonlijk aanwezig te zijn tijdens de Carnavalsvieringen op de Grote Markt. Kamiel was een warm mens, die zich het lot van de armsten onder ons in zijn stad aantrok. Hij was ook de bezieler van het verdelen van voedselpaketten op de Moorselbaan, daar was zijn thuis.

De slogan ‘Doeme voesj, weir doen voesj’ is een uitdrukking die steeds weerkeert bij de Aalsternaars.  De laatste jaren werd deze slogan tijdens Carnaval Oilsjt vanop het balkon van het stadhuis uitgeschreeuwd door huidig burgemeester Christoph D’Haese. We kennen Kamiel ook van de Kamillekes, de dansgroep die de keizer op het podium begeleidde. Later ontstond hieruit een damesvoetbalgroep, het huidige VC Dames Eendracht Aalst.

Keizer Kamiel was ereburger van de stad Aalst, en overleed op 86-jarige leeftijd in het woon-zorgcentrum Denderrust in Herdersem. Hij laat drie prachtige dochters na. Kamiel is vanaf nu in het hiernamaals en zal ongetwijfeld voesjdoeng, laten Hilde, Mia en Veerle weten op sociale media.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *