Heldergem maakt zich klaar voor zijn Sinksen Kermis…

In de Haaltertse deelgemeente Heldergem viert men tijdens het komende weekend van zondag 19 en maandag 20 mei voor de zoveelste keer Sinksenkermis. Niet minder dan vijf verenigingen, lokale talenten en de gemeente slaan de handen in elkaar om de Sinksenkermis terug op de kaart te zetten. De gemeente Heldergem en Sinksenkermis zijn al decennia een begrip in en rond de regio. Tot de jaren tachtig kon men er op de koppen lopen en voor vele studenten was het een laatste vermaak voor de start van de blokperiode. De manier waarop mensen hun vrije tijd doorbrengen is door de jaren heen veranderd. Met de opkomst van digitale technologie en entertainment zoals pretparken en online gaming, zijn kermissen minder aantrekkelijk geworden. Niettemin zullen dit jaar maar liefst vijf verenigingen – i.s.m. de gemeente Haaltert – de handen in elkaar slaan om een programma uit te bouwen voor jong en oud.

Het Davidsfonds organiseert op zondag een Mei-wandeling en een bezoek aan een plaatselijke kunstcollectie. Ze sluiten af aan het Hoc waar de leden van Femma klaar staan om ervoor zorgen dat niemand met een lege maag naar huis gaat. Het Berenhoekcomité vult het zondag-programma aan met een live-uitzending  van Radio Pros, een optreden van Rock Machine en DJ Gianni tot in de late uurtjes.

Maandag is het de beurt aan de dorpsraad. Het succesvolle concept van de dialectmis wordt hernomen. Als voorganger kon men opnieuw beroep doen op E.H. Peter Kiekens met Atomse roots en als lector  William Minnaert. Nadien is er de traditionele Corneliusommegang en zal de Heemkundige kring een gedenkplaat van pastoor De Maeyer onthullen. Daarna  biedt de dorpsraad een gratis receptie aan in het Hoc. Vanaf 12.00 uur kan je blijven voor kermisboterhammen en volksspelen, verzorgd door het Speelhoc, de Heldergemse speelpleinwerking. Jan Trompet zorgt voor muziek voor jong en oud in de namiddag en om 18.00 uur komen De Dizzy Fingers de rust verstoren.

Zondag- en maandagnamiddag zijn er doorlopend kermisattracties, volksspelen en een springkasteel op de Hoc-site. De lokale talenten Iris en Yves Van Der Veken en Katrien Baetens stellen hun werken tentoon in de bovenzaal van het Oud Gemeentehuis.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *