400 kilometer aan bewegwijzerde paden in Lede, Haaltert, Erpe-Mere, Denderleeuw, en Aalst” in nieuwe wandelkaart…

Het nieuwe wandelnetwerk Dendervallei Noord, uitgerold door Toerisme Oost-Vlaanderen, staat op de kaart! Het gaat over bijna 400 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden die ook de mooie natuurgebieden van Aalst verbinden. Caroline De Meerleer (N-VA) is als toerismeschepen zeer enthousiast over dit wandelnetwerk. “Als toeristische bestemming combineert Aalst stedelijke troeven zoals cultuur, erfgoed en winkelen, met groene plekken en routes om te wandelen en fietsen. Deze nieuwe verbinding tussen de Aalsterse natuurpracht en de groengebieden van onze buurgemeenten maakt het voor wandelaars extra aantrekkelijk om onze stad te bezoeken.”

Ontdek de natuurparels van de Dendervallei in Aalst ‘Dendervallei Noord’ is een uitbreiding van de bestaande wandelroutes en biedt bijna 400 kilometer aan bewegwijzerde paden in Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede. De route voert je langs enkele mooie natuurplekken in het noordelijke deel van de Dendervallei, met Aalst als uitvalsbasis. Wandelaars genieten van de Geelstervallei, Den Dotter, de Welle- en Kapellemeersen, het Kravaalbos en de natuurgebieden Osbroek en Gerstjens, die samen de groene long rond Aalst vormen. De Meerleer is als wandelaar ook fan van een wandelnetwerk: “Sommige stukken van dit wandelnetwerk behoren tot de reeds platgetreden paden, maar door deze paden met elkaar te verbinden, ontdek je zoveel onbekende en dus momenteel nog onbeminde groene pareltjes. Trek die wandelschoenen aan en beleef de verrassend mooie en rustgevende natuur langs de Dender.”

De wandelnetwerkkaart Dendervallei Noord kost 6 euro en is te koop in het toeristisch infokantoor op de Hopmarkt of via de webshop van Visit Aalst.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *