Haaltert voorziet een mobiel bewegingsparcours…

Inwoners die hun fietsvaardigheid willen uittesten, kunnen van 25 maart tot 5 april in Haaltert terecht op een mobiele pumptrack. Dat is een uitdagend, aaneengesloten parcours met bulten en bochten voor alles op wieltjes. Het is maar één van de vele randactiviteiten in aanloop naar de doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Haaltert. Op 30 en 31 maart barst in Haaltert opnieuw een groots volksfeest los. De gemeente is voor de tweede keer fier Dorp van de Ronde. In alle deelgemeenten vinden er activiteiten plaats tijdens het weekend van de Ronde van Vlaanderen. De Haaltenaren kunnen gaan supporteren en vieren op meer dan 20 grote evenementen, verspreid over de vier deelgemeenten.

In deelgemeente Haaltert installeert Sportdienst Haaltert een mobiele pumptrack, een heus beweegparcours voor alles wat op wieltjes rijdt. Jong en oud kan zich uitleven op dit avontuurlijk, aaneengesloten circuit van bulten en bochten die elkaar snel opvolgen. Het parcours is geschikt voor alle leeftijden, niveaus en voor alle soorten wielen: fiets, BMX, step, rollerskates, skateboard, loopfiets … Je vindt de mobiele pumptrack van maandag 25 maart tot en met vrijdag 5 april op Weide Scheerlinck, tussen BKO De Pagadder (Middelkouter 14) en Centrum De Kouter (Middelkouter 10).

Het mobiel parcours werd op maandag 25 maart officieel geopend. Verschillende skaters, steppers en fietsers, waaronder voormalig Belgisch kampioen BMX Tjorven Mertens uit Denderhoutem, testten het parcours als eerste uit. Ook het college van burgemeester en schepenen en de Sportdienst waren aanwezig en waagden zich aan een ritje.

Om de pumptrack extra in de aandacht te zetten, organiseert de Sportdienst een online wedstrijd. Alle inwoners worden uitgedaagd om het parcours uit te testen en een filmpje te maken van één foutloos rondje. Die filmpjes kunnen bezorgd worden via de Facebookpagina van Sportdienst Haaltert of sportdienst@haaltert.be.

Deelnemen aan de wedstrijd kan vanaf de opening, op maandagavond 25 maart om 18.30 uur, tot en met zondag 31 maart om 10.00 uur, de start van de Ronde van Vlaanderen. Alle filmpjes worden verzameld op de Facebookpagina, waarna het filmpje dat de meeste ‘likes’ krijgt, wint. De winnaar krijgt een cadeaubon van fietswinkel Van De Sijpe ter waarde van 100 euro.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *