GO! Atheneum Denderleeuw viel in de prijzen!…

GO! Atheneum Denderleeuw valt in de prijzen met tabakspreventieproject ‘Bullshit Free Generation’. ‘Sigaretten maken je slank.’ ‘Vapen en shisha zijn gezond.’ ‘Roken helpt tegen stress.’ Allemaal bullshit! Het Vlaams Instituut Gezond Leven daagde alle secundaire scholen uit om zulke fabels te ontkrachten en werk te maken van een weerbare, kritische, rookvrije generatie. GO! Atheneum Denderleeuw ging de uitdaging aan en de school  mag hiervoor een prijs van €1000 in ontvangst nemen! 150 scholen, met meer dan 76.000 leerlingen, engageerden zich voor deze ‘Bullshit Free Generation’. Ze haalden het onderste uit de kan om 4 challenges te volbrengen. Zo moesten leerkrachten het thema ‘roken’ integreren in de les, samen met leerlingen acties bedenken om het rookbeleid op school te verbeteren, zoveel mogelijk Bullshit Free-foto’s delen via sociale media en de lokale pers proberen te halen. Deelname kon mooie prijzen opleveren.

Corona gooide roet in het eten. Door de coronacrisis was deelname dit jaar niet evident. Projectdagen vielen in het water, geplande lessen gingen niet door, leerkrachten en leerlingen vielen ziek en het afstandsonderwijs moest nog in zijn plooien vallen. De wedstrijd werd dan ook uitzonderlijk verlengd tot 31 mei, de Werelddag tegen Tabak.

Maar GO! Atheneum Denderleeuw bleef niet bij de pakken zitten. Op GO! Atheneum Denderleeuw gingen ze volop voor de uitdagingen. Zij werden bekroond tot een van de gelukkige winnaars van het project. De school krijgt een cheque t.w.v. €1.000 om te investeren in de gezondheid van leerlingen en leraren op hun school. De leerlingen konden aan de lijve ondervinden hoe het is om te sporten met een rokersconditie, en om te ondervinden wat roken met je uiterlijk doet brachten ze bij elkaar verouderingsmake-up aan a.d.h.v de smokerapp. “Het is een hart onder de riem voor het harde werk dat wij als school leverden!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *