Geraardsbergen wil laten zien dat het ‘Leeft’…

Het Lokaal Bestuur van Geraardsbergen wil de komende maanden een zeer ruim en gevarieerd aanbod aan activiteiten creëren voor inwoners en bezoekers. Deze worden gebundeld onder de hashtag ‘#GeraardsbergenLeeft’ en via de verschillende communicatiekanalen van de stad aangekondigd. Soms ruim vooraf maar soms slechts enkele dagen, dit omdat men inspeelt op de weersomstandigheden en de geldende maatregelen rond Covid-19.

Wat mag men zoal verwachten? Een mix van activiteiten voor alle leeftijden, op verschillende locaties en steeds coronaproof. Zo kan men op regelmatige tijdstippen deelnemen aan een picknick, een sportieve activiteit of een thematische wandeling, maar ook straatanimatie, mini-concerten en comedy staan op het programma. Dit alles zoveel mogelijk in open lucht. Ook worden onder andere een boekenmarkt en een kunstenmarkt gepland, samen met een aantal mooie expo’s op unieke locaties. Hou zeker de #GeraardsbergenLeeft agenda in het oog!

Een greep uit het aanbod: Uit de Klakke in de straat. Op zaterdag 4 juli tussen 16.00 en 20.00 uur zorgen de muzikanten van ‘Uit de Klakke’ voor de vrolijke noot in het stadscentrum. Met hun muzikale kunstjes houden ze halt aan de terrasjes. Ambiance verzekerd. Waar is het Manneken? Vanaf 7 juli wordt iedere dinsdag een manneken pis verstopt in Geraardsbergen. Om 10u wordt een eerste tip gegeven en met om het uur een bijkomende tip komt men dichter bij de juiste locatie. De gelukkige vinder ontvangt bij het inleveren van het Manneken een klein replica beeldje én een waardebon van 50 euro te besteden in een Geraardsbergse handelszaak naar keuze.

Mystery picknick. Dat is op een mooie plek, binnen de eigen bubbel, genieten van een lekkere picknick. Het aspect mystery zit hem in de locatie, de weg ernaar toe of een leuke verrassing tijdens de picknick. De eerste editie is gepland op woensdag 15 juli. Verdere data worden bekend gemaakt in functie van de weersomstandigheden. De nieuwsgierigen schrijven zich best snel in!

Vele muziekjes. Jan De Smet, bezieler en frontman van De Nieuwe Snaar, is thuis in allerlei muziekjes. Liedjes, songs, chansons, smartlappen, kleinkunst, folk, desnoods jodelhits. Op vrijdag 17 juli om 20 uur brengt Jan in het Grupellopark alle genres met zijn ongeziene flair en stijl. Uitgestippelde wandelingen. Ontdek de eigen streek en de natuur in Geraardsbergen tijdens een fikse wandeling. Op het wandelplatform Vlaamse Ardennen staan reeds 16 wandelingen online en deze worden continu aangevuld. Trek de stoute (wandel)schoenen aan en go!

Meer info over het aanbod en reservaties is te vinden op www.geraardsbergen.be/geraardsbergenleeft. Bedrijven, verenigingen en andere organisaties die hun activiteit op de agenda willen vermelden kunnen mailen naar GeraardsbergenLeeft@Geraardsbergen.be

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *