Denderleeuw kent opnieuw een onthardingspremie toe en doet mee met Vlaams Kampioenschap Tegelwippen…

De gemeente Denderleeuw kent ook dit jaar weer een premie aan inwoners die hun privé terrein ontharden. Maak gebruik van de onthardingspremie en doe mee met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. “Om tegelwippers een duwtje in de rug te geven, geeft het lokaal bestuur een onthardingspremie aan huurders, bewoners of gebruikers van een woning of ander pand met een verharde buitenruimte. Als huurder of gebruiker heb je uiteraard een akkoord nodig van de eigenaar. Je moet minstens 1m² ontharden om een premie te ontvangen. De premie kan je aanvragen via de Dienst Omgeving via de website van Denderleeuw”, zegt schepen voor Klimaat en Duurzaamheid Andy Depetter.

“Aan de hand van de premie proberen we mensen te motiveren om te ontharden. Naast de premie, kan je nog steeds een gratis geveltuintje aanvragen. Onze groendienst komt gratis alles klaarzetten, jij moet enkel nog je plantgoed zaaien”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Yves De Smet.

“Verharde voetpaden, opritten en tuinen zorgen ervoor dat regenwater de bodem niet kan indringen. En dat zorgt voor heel wat meer problemen dan je op het eerste zicht denkt. Denk maar aan overstromingen. Verharding zorgt ook voor droogte en extra hitte tijdens warme zomerdagen. Daarnaast is meer groen op straat niet alleen goed voor onze luchtwegen en ons gemoed, maar ook voor onze insecten”, zegt schepen Depetter.

“Redenen genoeg voor Denderleeuw om officieel deel te nemen aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Tot en met 31 oktober roepen we alle inwoners op om samen tegels uit te breken in hun voor-, achter- of geveltuin. Verzamel je buren, want vele handen maken het tegelwippen lichter. Samen tegelwippen is niet alleen effectief, maar kan ook plezierig zijn! Steek samen de handen uit mouwen en drink nadien iets fris met de blik op jullie ontharde stuk. Op de website van het VK Tegelwippen zie je allerlei tips. En vergeet niet gebruik te maken van de onthardingspremie”, zegt schepen De Smet.

Heb jij tegels gewipt? Registreer dan snel jouw bijdrage via www.vk-tegelwippen.be en maak kans op een prijzenpakket.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *