De Poort bezorgde gezinnen een onvergetelijke kerst…

Voor wie het financieel niet breed heeft, zijn de feestdagen vaak allesbehalve evident. Wijkcentrum De Poort zorgde daarom dinsdag voor een onvergetelijk kerstfeest voor onze meest kwetsbare inwoners. Met een kerstmenu aan een klein prijsje, een mooi cadeau voor de kinderen en een leuke attentie voor de volwassenen. Dit hartverwarmend moment wordt mee mogelijk gemaakt door de steun van verschillende schenkers die niet alleen tijdens kerst maar het hele jaar door wijkcentrum De Poort een warm hart toedragen. Het kerstfeest in De Poort, het wijkcentrum van het lokaal bestuur van Geraardsbergen, is een jaarlijkse traditie. Door corona kon het twee jaar op rij niet fysiek doorgaan. Dit jaar konden de Geraardsbergse gezinnen er wel opnieuw terecht.

Door de vele zieken die er momenteel zijn kon jammer genoeg niet iedereen erbij zijn. 22 gezinnen waren wel van de partij. Zij konden genieten van een heerlijk driegangenmenu. Bakkerij Cuvelier schonk een heel erg gesmaakt kerstgebak. De leerkrachten en leerlingen van het vierde jaar Verzorging van het Sint-Catharinacollege zorgden dan weer voor een professionele bediening aan tafel. Voor de kinderen wachtte er nog een leuke verrassing. Zij kregen elk een mooi stuk speelgoed. De volwassenen keerden huiswaarts met een hygiënepakket.

“Zeggen we kerst, dan denken we aan feest, gezellig tafelen, cadeautjes… Toch is dit niet voor iedereen realiteit. Als lokaal bestuur zorgen we er graag mee voor dat ook wie het financieel moeilijk heeft, kan genieten van een mooie kerst. We zijn onze gulle schenkers dankbaar voor hun donaties. Op die manier kunnen we onze meest kwetsbare inwoners nog meer in de watten leggen”, zegt David Larmuseau, schepen van Sociaal beleid.

De schenkers aan De Poort zorgen niet enkel voor een mooie kerstperiode voor onze meest kwetsbare inwoners, ze maken het ook mee mogelijk dat we deze inwoners een heel jaar kunnen bijstaan. Lionsclub Geraardsbergen voorzag voedelselherverdeelwinkel ’t Komisjken van een koelwagen, financiële middelen en praktische hulp.

Lindsay Temmerman kon via haar acties tijdens de Warmste Week een grote hoeveelheid voeding schenken aan ’t Komisjken. Recticel schonk matrassen aan wie een nieuw leven moet opbouwen met weinig middelen (zoals verschillende vluchtelingen uit Oekraïne) en kussens om de wachtruimte van ’t Komisjken aangenamer te maken.

Bij zijn promotie van priester Kenneth naar vicaris-generaal gaf Eerwaarde heer Vicaris zijn schenkingen door aan De Poort en ’t Komisjken. Ook vzw Stop Armoede blijft zich inzetten voor ’t Komisjken en De Poort.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *