ASZ wil taboe over obesitas doorbreken…

Op zaterdag 18 mei 2019 is het de Europese dag in de strijd tegen obesitas. Onze specialisten ter zake bundelen die dag de krachten voor een interessante infonamiddag over obesitas op campus Geraardsbergen. Op maandag 20 mei doen ze hetzelfde op campus Aalst. Vandaag heeft bijna één op de drie Belgen overgewicht en één op de zes Belgen lijdt aan obesitas. Wereldwijd is er sprake van een obesitasepidemie. Obesitas is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker.

Het multidisciplinaire team van de obesitaskliniek van het ASZ staat daarom klaar om uit te leggen wat obesitas is en wat de behandelmogelijkheden zijn. En dat op zaterdag 18 mei 2019 op campus Geraardsbergen en op maandag 20 mei 2019 op campus Aalst. Er volgen ook tips over hoe fit en op gewicht te blijven. Het belooft een interactieve namiddag te worden voor jong en oud. Zo zijn er tal van animatiefilmpjes te zien, kunt u met een Wii zelf een maagverkleining uitvoeren of in een virtuele wereld duiken met één van de virtual reality-headsets… Er volgen ook tal van tips over hoe fit en op gewicht te blijven.

“Overgewicht is een wereldwijd gezondheidsprobleem, zegt initiatiefnemer dr. Donald Van Der Fraenen. “Voor de persoon met obesitas is het ook vooral een menselijk probleem, met grote impact op de levenskwaliteit. Behandelingen zijn echter mogelijk. Daarom is het belangrijk dat mensen zich informeren, in gesprek gaan met hun arts, en de verschillende mogelijkheden onderzoeken. Onze infonamiddag wil ertoe bijdragen dat mensen met ernstig overgewicht het taboe doorbreken en een eerste stap zetten in de aanpak van hun overgewicht.”Deze gaat door op zaterdag 18 mei in de Gasthuisstraat 4, te Geraardsbergen, en in de Merestraat 80, te Aalst op maandag 20 mei 2019, telkens van 13.00 tot 16.00 uur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *