Antoine Callebaut kijkt tevreden terug op politieke loopbaan…

Op 11 oktober 1970 stelden drie politieke partijen zich voor, dat was ook het geval in de Ninoofse deelgemeente Denderwindeke. Drie partijen waaronder Gemeentebelangen, C.V.P. en de Socialisten. Elke partij mocht 13 kandidaten opstellen. Antoine Callebaut had de eer als vierde kandidaat op de C.V.P. lijst te staan. Hij was hiermee ook op 28-jarige leeftijd de jongste kandidaat die de lijst mocht aanvoeren.  Antoine haalde destijds 607 voorkeurstemmen binnen, goed voor ongeveer ¼ van het aantal uitgebrachte stemmen in de Ninoofse deelgemeente Denderwindeke op de drie lijsten tesamen. “Dat ik hierdoor vertrokken was voor 42 jaar ononderbroken verkozene, had ik toen nooit durven denken (20 jaar schepen en 22 jaar gemeenteraadslid),” zegt Antoine Callebaut.

Begin juli 2011 nodigde ik  bij mij thuis ‘Te Pitjes’ mijn gewezen collega’s, vanaf 1970,
en van álle politieke partijen uit voor een gezellige  reünie, overladen met herinneringen
en gedrenkt in een ruim aanbod drank en hapjes…. helaas vielen verschillende ex-collega’s reeds te betreuren. “Ik meen te mogen stellen één en ander te hebben vóórgesteld, óók gerealiseerd, voor de “groei en de bloei” van Denderwindeke én “groot-Ninove”, uiteraard in samenwerking met de collega’s.

In 2012 besliste Antoine Callebaut ermee te stoppen. Af en toe neemt hij nog eens de pen ter hand, om vóórstellen te doen, óf vragen te stellen aan de huidige bewindvoerders te Ninove. De wijze woorden van een ‘ancien op rust’.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *