Fietsdieven actief in Ninove liepen tegen de lamp in Halle…

Op dinsdag 20 oktober konden, met de hulp van enkele medeburgers, twee verdachten van fietsdiefstallen in Halle worden gevat. Net als in politiezone Ninove hielden de fietsdiefstallen ook de collega’s van politiezone Zennevallei in de ban. Zo werd er in beide politiezones al weken gepatrouilleerd in de buurt van het station en op andere plaatsen in het centrum. Een samenwerking tussen beide politiezones waarbij alle informatie en tools gebruikt werden die voorhanden zijn, leidde tot deze vatting. Zo konden de verdachten geïdentificeerd worden op basis van getuigen-verklaringen en camerabeelden. Die identificatie leidde verder ook tot een gekend verdacht voertuig. Dit voertuig werd opgemerkt door de ANPR-camera’s van beide politiezones. Toen PZ Zennevallei via de ANPR-camera’s op de hoogte werd gebracht dat het voertuig van de verdachten zich richting centrum begaf en even later de oproep binnenkwam over een fietsdiefstal heterdaad kon het tweetal op enkele minuten tijd door de politie van Halle worden gevat.

Het duo kan worden gelinkt aan 11 feiten gepleegd in de afgelopen drie maanden. Drie feiten werden ook gepleegd in de stad Ninove. De twee werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst en zullen morgen voor de raadkamer verschijnen. Hun auto werd alvast in beslag genomen. Drie fietsen konden alsnog worden aangetroffen en kunnen teruggegeven worden aan de eigenaar. De politie van Ninove gaat na of er nog fietsen werden teruggevonden die gestolen werden in Ninove. Indien de eigenaars hiervan kunnen worden achterhaald zullen de slachtoffers gecontacteerd worden.

Aan getuigen wordt gevraagd om steeds verdachte handelingen te melden. Ook slachtoffers worden opgeroepen om melding te maken van de gestolen fiets. Alleen zo kan de politie het fenomeen verder in kaart brengen en mogelijke verdachten identificeren. Hopelijk kunnen op deze manier de verdachten gevat en bestraft worden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *