Anja Vanrobaeys presenteerde boek ‘Waarom ik blijf strijden’…

Kamerlid en Aalstenaar Anja Vanrobaeys presenteerde op vrijdag 17 november in CC De Werf te Aalst haar gloednieuw boek “Waarom ik blijf strijden”. In dit boek gaat ze dieper in op deuitdagingen waar gewone mensen vandaag mee worstelen. Sinds haar studententijd zet Vanrobaeys zich in tegen de sociale ongelijkheid in onze samenleving. Eerst als vakbondsafgevaardigde, daarna als vrijwilliger, als Kamerlid en nu trekt ze die lijn ook door in haar boek. Vrijdagavond presenteerde Anja Vanrobaeys (Vooruit) haar langverwachte boek voor een volgeboekte zaal in Aalst. Het boek “Waarom ik blijf strijden” is een boek voor, door en met gewone mensen. In haar boek belicht ze problemen waar mensen echt van wakker liggen. Ze laat een mama aan het woord die elke dag keihard werkt, maar geen plek vindt in de kinderopvang. Maar ook een poetshulp die van ‘s morgens tot ‘avonds thuis strijkt, maar wel opdraait voor alle rekeningen Of aan het personeel  van Delhaize die elke dag hun nikkel afdraaien, maar moeten inleveren omdat de grote multinational een miljard extra wil voor de aandeelhouders.

De verhalen, problemen en frustraties van al die gewone mensen, geven haar energie om zaken in beweging te brengen. Ze grijpt de stilstand in de kinderopvang, in bedrijven en in de politiek aan om het verschil te maken op het terrein. Als volkssocialist strijdt ze in het Parlement voor het behoud van de automatische indexering, de uitbreiding van het geboorteverlof naar 20 dagen en de verhoging van de minimumpensioenen. Verwezenlijkingen waarmee we de koopkracht het beste hebben beschermd. Iedereen wil gewoon een goed en gelukkig leven leiden. In haar boek pleit ze er dan ook voor om op die manier aan politiek te blijven doen als antwoord tegen extreemrechts.

Vanrobaeys: “Het voorbije jaar zagen we de opkomst van extreemrechts overal in de wereld, ook in onze Denderstreek. Maar waar extreemrechts bestuurt, gaat de vrijheid en de welvaart erop achteruit. Extreemrechts komt niet op voor de gewone mensen. Ze stemmen in Europa tegen minimumlonen en minimumbelastingen voor multinationals, waardoor Ahold-Delhaize nog rijker kan worden op de kap van zijn medewerkers. In Italië en Polen nemen ze de rechten van vrouwen en holebi’s af. Dat experiment laten we niet gebeuren in Vlaanderen. Extreemrechts gebruikt angst om mensen tegen elkaar op te zetten en te roepen. Maar mensen hebben nood aan echte oplossingen zodat ze goed en gelukkig kunnen leven.  Vooruit komt met die oplossingen. Kijk maar naar de hogere minimumpensioenen, de koopkrachtpremie en de investeringen in de gezondheidszorg.  Daar blijf ik me verder voor inzetten.”

Het boek kost 25 euro en kan besteld worden via https://boeken.cafe/boek/waarom-ik-blijf-strijden-anja-vanrobaeys/. De opbrengst gaat naar Snel en Wel van Steunpunt Welzijn, een sociaal, lokaal en duurzaam tewerkstellingsproject in de Denderstreek.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *