Amper overtredingen tijdens de Ronde van Vlaanderen…

Een verrassende winnaar bij de mannen, maar geen verrassingen langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen. De wielersupporters gedroegen zich andermaal voorbeeldig. “Al van bij het begin van het Vlaams wielervoorjaar wordt er maximaal ingezet op het sensibiliseren van de bevolking. Dat heeft geloond”, zegt Carina Van Cauter, gouverneur van Oost-Vlaanderen. “De wielersupporters toonden andermaal hun wereldklasse door de oproep om de koers thuis te beleven goed op te volgen.Ik ben trots en hoop dat dit gedrag inspirerend kan werken voor de brede samenleving.”

Op het terrein werd niets aan het toeval overgelaten. In totaal werden er 650 politiemensen ingezet langs het parcours, om te controleren op het o.a. het publieksverbod, de mondmakerplicht en het samenscholingsverbod. Uiteindelijk werd er één overtreding vastgesteld wegens het niet respecteren van de mondmaskerplicht langs het parcours en moest de politie één privéfeestje stilleggen. “Oprechte dank aan iedereen op het terrein, maar ook aan iedereen die dit achter de schermen mogelijk heeft gemaakt, vandaag en in de aanloop naar deze wedstrijd.”

Ook in Oudenaarde was het een rustige Ronde, zowel op de hellingen, langs het parcours als in het centrum van de stad. Burgemeester Marnic De Meulemeester: “Winnen doen we samen,dus we zijn bijzonder dankbaar dat dit opnieuw een veilige Ronde was. Uiteraard zien we het in de toekomst liever anders en we hopen dat we er de volgende keer wél een groot volksfeest kunnen van maken.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *