Coronatijdscapsule zal na 20 jaar terug opgegraven worden…

Sinds vrijdag staat er op de binnenkoer van het oude Financiën gebouw in Ninove, dat momenteel gebruikt wordt als vaccinatie-centrum, een ‘coronatijdscapsule’. Deze zal nadat iedere Ninovieter gevaccineerd is, onder gedolven worden, om dan binnen 20 jaar terug naar boven gehaald te worden. Dit werd eerder in de stad Aalst ook al gedaan met voorwerpen die in een koker en nadien in een kist gestoken werden, die men binnen ettelijke jaren terug naar boven zal halen. Het is dus niks nieuws, maar dat zijn we intussen al gewoon van het Ninoofse stadsbestuur.

Elke inwoner van Ninove kan in de capsule een persoonlijke boodschap of getuigenis kwijt over hoe men de coronapandemie heeft beleeft. “De boodschappen of getuigenissen kunnen heel uiteenlopend zijn”, vertelt Henri Evenepoel, schepen van Erfgoed (Open Vld). “Het kan een positieve boodschap zijn over bijvoorbeeld het vaccinatiecentrum. Zo krijgen we veel positieve reacties van mensen die tevreden zijn over de werking van het centrum. Maar het kan ook kritiek zijn op het coronabeleid in het algemeen of persoonlijke verhalen van mensen. De boodschappen en getuigenissen zullen goed bewaard worden. Het is aan de bestuursleden die binnen 20 jaar aan zet zijn, om de capsule te openen. Deze zullen hieruit hun lessen kunnen trekken, en bekijken hoe wij met deze crisis zijn omgegaan.

De ‘capsule’ waarin de kaartjes komen te zitten die alle Ninovieters in de bus kregen, kunnen nog tot eind dit jaar gepost worden in de luciferbox. “Lucifers of stekskes zoals men in Ninof zegt, zijn typisch voor de Wortelstad, gezien de bloeiende luciferindustrie die er vroeger plaatsvond. Ninove en Geraardsbergen hebben veel gemeen met stekskes, voor en na de tweede wereldoorlog stonden hier verschillende stekskes fabrieken.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *