Alle ogen opnieuw gericht op Van Breussegem, Van Dyck, Defreyne, Desmecht en Vandekerkhove bij het Shifting Gears Strategica Team…

Terwijl het weer in België koud en grijs was, trok het Shifting Gears Strategica Team vorige week naar de zon, zee en strand. Met 27 graden als zomerse temperaturen was het genieten bij het Baobab Suites Hotel in Tenerife van een verdiende stage. Niet zomaar een stage, een stage in teken ter voorbereiding op het wielerseizoen dat over enkele weken van start gaat. Met Alexander Alonso en Hakim Verbeure als de bezielers van “Team Shifting Gears Strategica”, een Belgische ploeg met bijna 40 renners uit Oost en West-Vlaanderen en waaronder ook één Nederlander verdedigen zij de kleuren in het wielerpeloton op de weg bij de eliterenners zonder contract, nevenbonden, Interclubs, tijdrijden en profwedstrijden, gravel, mountainbike en keirin en sprint op de piste.

“In 2023 behaalden we in de breedte meer dan 70 overwinningen. Dit jaar gaan we alweer voor een jaar plezier en camaraderie met als doelen het Belgisch en Nederlands kampioenschap voor elite zonder contract zowel op de weg als het tijdrijden individueel alsook per ploeg en de eindwinst in de beker van België met als kroon een olympische medaille in Keirin op de piste met renster Nicky Degrendele. Ook plannen we om aan een vijftal profkoersen aan de start te staan”, begint Alexander Alonso trots zijn verhaal.

“We zijn blij met heel wat steun van sponsors zoals de winkel Shifting Gears en Specialized Strategica (financiële planning). Onze verzekeraar Kantoor Geernaert met hun Velopolis. Decca sportswear voor onze kits en Stycle design met een fantastisch tenue design. Naos om onze ogen te beschermen, Baobab suites en activate sportsclub in Tenerife voor onze wielerstages, BMW Meersman uit Zottegem voor de team wagens, Fredo warmtetechniek, Bocal, Uw Huis, 6D, Philsuits, garage Franco, Landbergh, Meyvaert, bakker Björn en Grubau. Ikzelf ben General manager van het groot MedTech bedrijf met hoofdkantoor voor de Benelux in Erembodegem en logistiek centrum voor EMEA in Temse. We hebben een zestiental elites. Nieuwkomers zijn: Christophe Van Cauwenberghe, Brent Van De Kerkhove, Lance Decabooter, Cédric Defreyne, Laurenz Demeuleneire en David Desmecht. Verder bleven Ruben Van Raepenbusch, Bart Van Damme, Wesley Van Dyck, Tom Vermeer, Willem Wauters, Maxim Degreve, Brent De Geeter, Davy De Ghein, Berre Delesie en Elias Van Breussegem onze ploeg trouw. Ook beschikken we over één jeugdrenner, Ware Willems, zoon van gewezen zege kampioen Mario. Nieuw is ook dat we een samenwerking met “Classified Gravel Team” op de weg hebben. Met Piotr Havik en Daan Groesemans nieuwkomers in het gravel kunnen we de Top gravelaers opstellen in onze ploeg. Bij de nevenbonden zullen Dieter Rigole, Joachim en Thomas Geernaert, Mike Franco, Frederik Dobbelaere, Jasper Sels, Bjorn Jacobs, Dries Claeys, Ely Raeds, Bart Verhasselt, Mario Willems, Michael Nayaert, Thomas De Ruyck, Wouter Defauw, Dominique Ranson, Joakim Jaques, Hakim Verbeure en ikzelf aantreden”, vertelt ons Alexander.

“Het vorige seizoen stak Elias Van Breussegem er met kop en schouders bovenuit. In totaal kon hij 23 overwinningen op zak steken terwijl Wesley Van Dyck zeven keer het bloemtuil in ontvangst mocht nemen. Nederlands kampioen Tom Vermeer mocht vijf keer het zegegebaar maken en werd tweede in het wereldkampioenschap der kermiskoersen, nl. Heusden. Nieuwkomers Cedric Defreyne (vijf overwinningen) en David Desmecht (twee overwinningen) kunnen samen met Brent Vandekerkhove (ex-prof tot vorig seizoen bij Tarteletto) knallen in het komende seizoen bij Shifting Gears Strategica”, aldus het boegbeeld Alexander Alonso.

Twee van deze nieuwkomers zijn Borsbekenaar David Desmecht en Brent Vandekerkhove uit Geraardsbergen. David kende afgelopen een regelmatig seizoen met tal van ereplaatsen. “Ik ben superblij met de overstap naar deze club. Je voelt je er onmiddellijk thuis en dat is ook wat ik zoek in een ploeg. Het is een echte vriendengroep. Alles is tot in de puntjes verzorgd en in orde op alle vlakken. We beschikken over een hele sterke ploeg. Een ploeg die met veel kwaliteiten op alle parcours thuis is en het verschil zou kunnen maken. Voor mij persoonlijk wil ik mij vooral amuseren en mij tonen waar ik kan en mogelijk is. Vooral wil ik graag zo veel mogelijk in de finale van de koersen een rol van betekenis kunnen spelen. Niet alleen voor mezelf maar, ook in dienst van de ploeg. Als de gelegenheid zich zou voordoen, wil ik er zeker zijn”, aldus David.

(Foto: Brent De Geeter)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *